ERDON Országos hírek

2010.01.21. 10:51

Gyógyüdülési jegyek elosztása

<p>Ettől az évtől a gyógyüdülési jegyeket nem a kérvények leadásának sorrendjében osztják ki, hanem az Országos Nyugdíjpénztár Elnökének tavaly decemberi rendeletében megállapított szempontok szerint - nyilatkozta Leontin Ţîrle, a Bihar megyei pénztár igazgatója.</p>

A jegyek 10%-a a háborús veteránoknak, háborús özvegyeknek, az antikommunista ellenállás harcosainak, s egyéb, az 1990/118 törvény által megállapított kategóriáknak  jár ingyenesen, továbbá a mozgássérülteknek járó nyugdíjjal rendelkezőknek. Szintén ingyenesen juthatnak hozzá a gyógyüdülési jegyekhez az etnikai hovatartozásuk miatt üldözöttek.

Egy másik ide tartozó kategória azoké a biztosítottaké, akik nukleáris alapanyagokkal kapcsolatos kutatásban, vagy az ilyenek feldolgozásában vesznek részt, illetve I. vagy II. fokozatú sugárzásnak vannak kitéve. A fogyatékosok, valamint azok, akiknek munkabalesetek nyomán van szükségük a gyógykezelésre, szintén ingyenesen juthatnak hozzá ezekhez az üdülőjegyekhez. A fennamradó jegyeket a már említett rendeletben megállapított kritériumok szerint osztják el. Számít többek között a nyugdíj mértéke, s az, hogy az illető kapott-e az utóbbi két évben kedvezményes gyógyüdülőjegyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!