ERDON Országos hírek

2008.10.13. 13:08

Egyelőre két független jelöltet támogat a háromszéki MPP

<p>Kovászna megye - A Magyar Polgári Párt bővített elnöksége által hozott döntés értelmében a pártként való indulás nem lehetséges, de úgy gondoljuk a választás lehetőségét meg kell teremtsük a háromszéki választópolgárok számára, ezért a politikai alakulat függetleneket fog támogatni a parlamenti választásokon- jelentette be Csinta Samu, a háromszéki MPP ügyvezető elnöke.</p>

A háromszéki MPP egyelőre két független jelöltet támogat, de egyeztetések folynak, hogy a Bodzaforduló-Kovászna képviselői- körzet kivételével mindenhol felvállalják egy- egy olyan személy támogatását, aki kellő képpen és hitelesen tudja megjeleníteni azokat az értékeket, amelyeket az MPP is képvisel.

A mai sajtótájékoztatón bemutatták Szilágyi Sándor 40 éves vállalkozót, aki a baróti MPP alelnöke és az Erdővidék-Sepsiszentgyörgy körzetben fog indulni szenátori mandátumért.

Fekete Attila Gyula szintén vállalkozó, neki nincs MPP szervezeti múltja, de képességei, emberi tartása, polgári értékrendhez való viszonyulása miatt biztosította támogatásáról a párt. Fekete Sepsiszentgyörgyön indul képviselői mandátumért. Csinta Samu, a háromszéki MPP ügyvezető elnöke elmondta: tudjuk, hogy az idő szorít, hiszen október 21-ig a támogató aláírásokat is le kell adni, de az a célunk, hogy jó minőségű embereket találjunk. Ilyen rövid idő alatt nehéz lesz ezt megtenni, de nem lehetetlen- jelentette ki Csinta.

A jogaszbály szerint a képviselők esetében 2000 (Sepsiszentgyörgy körzetben 2250), míg a szenátoroknál 4000 személy aláírását kell megszerezni.  A háromszéki MPP a független jelöltek kampányát anyagilag is támogatja. A választópolgárokban pedig megpróbálják tudatosítani, hogy, bár ezen személyek neve mellett nem lesz ott az MPP azonosító jel, ők mégis az MPP-t képviselik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!