Erdon - Nemzetkozi

2011.06.10. 09:15

Washingtonban 137 éve nem volt ekkora hőség

<p>A washingtoni Reagan Nemzeti Repülőtéren csütörtökön a hőség hajszál híján elérte a 39 fokot, amihez foghatót eddig csak 1874-ben mértek.</p>

 

Az amerikai fővárossal határos Maryland államban, a waldorfi standionból, ahol sportnapot tartottak általános és középiskolai tanulók számára, 72 diákot szállítottak kórházba, mert rosszul lettek a hőségtől. A washingtoni régióban tavaly 67 napon át mértek 32 foknál magasabb hőmérsékletet, amivel utolérték az 1980-ban mértelet, de elképzelhető, hogy idén meg is fogják dönteni  ezt a hőség rekordot.

Hőség a nagyvárosokban

Az északkeleti régió több nagyvárosában, Baltimore-ban, Bostonban és Philadelphiában is a washingtonihoz hasonló rekkenő hőséget mértek. New Yorkban, ahol a meleg alig néhány fokkal maradt el ezen metropoliszok mögött, 524 nyilvános hűsölő helyet - egyebek között könyvtárakat és idősotthonokat - nyitottak meg. Itt az emberek légkondicionált helyiségekbe húzódhattak a hőség elől, vizet kaptak és orvosi ellátásban részesülhettek. Hogy nem menjen ki a hűtött levegő, a városi metrószerelvények kocsijain a le - és felszállók csak egyetlen ajtót vehettek igénybe.

Kansas szövetségi állam fővárosában, Wichitában a meleg csütörtökre virradóra, valamivel éjfél után érte el a 39 fokot. Wisconsinban csütörtökön ketten haltak meg részben a hőség miatt: két ittas férfi egy vasúti hídról az államéval azonos nevű folyóba vetette magát, hogy lehűljön. A rendőrség szerint mindketten vízbe fúltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!