ERDON Helyi hírek

2011.07.26. 13:38

Villámkoncert Nagykárolyban

A helyi Generations, a szatmárnémeti XXL és egy névtelen együttes lépett fel vasárnap este a kastélykertben található „karámban”.

A helyi Generations, a szatmárnémeti XXL és egy névtelen együttes lépett fel vasárnap este a kastélykertben található „karámban”.

 

Nem mindennapi alkalomnak lehettek szem– és fültanúi azok, akik vasárnap este ellátogattak a Károlyikastély kertjében található „karám” nevű szórakozóhelyre. Az esti koncerten három zenekar lépett közönség elé: a nagykárolyi Generations, a szatmárnémeti XXL és Problems in Paradise. Utóbbi zenekar viszont nem akármilyen zenészekből verbuválódott össze: a nagybányai származású, ám jelenleg Svájcban élő Dan „Dobi” Szekely a Semnal M zenekar volt dobosa, Radu Iaszberenyi nagybányai énekes/basszusgitáros, valamint a brazíliai Marlon Siqueira reggae–gitáros, aki több alkalommal is színpadra lépett a Bob Marley legendás együttese, a The Wailers Band tagjaival.

 

A Generations nyitott

 

Az est a nagykárolyi Generations együttes koncertjével kezdődött, amely egyre nagyobb visszhangnak örvend a kisvárosban és nem csak. A fellépés érdekessége, hogy az eddigi felálláshoz képest — Sántha Eduárd (ének), Putovits Ábel (gitár), Gnandt Gábor (basszusgitár), Cheresteşiu Zsolt (gitár), Cheresteşiu Dávid (billentyűk) és Feigi János (dob) — utóbbi zenész, aki egyben a Nagykárolyi Diákklub gitároktatója előlépve a dobok mögül, ezúttal gitárjátékával bűvölte el a közönséget. Helyét pedig a fentebb említett Dan Secheli vette át a dobok mögött. A közönség olyan ismert slágereket hallhatott koncertjükön, mint a Sunny, Unchain my heart, No women, no cry, I feel good, Play the funky music stb.

Műsorukat a szatmárnémeti XXL zenekar előadása követte. A Szatmárnémeti Művészeti Iskola igazgatója, Mircea Deac által vezetett együttesben ez alkalommal Szűcs József, a Nagykárolyi Művelődési Központ könnyűzene szakának vezetője, egyben az In Extenso együttes dobosa szolgáltatta a ritmust. Végül a koncertest csúcspontjaként a Problems in paradise formáció lépett közönség elé közismert reggae–, pop– és rock–dalokkal. Az igencsak egzotikus hangulatú koncert, hasonlóan a Szatmár megyei zenekarok műsorához nagy sikert aratott a jelenlévők körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!