ERDON Helyi hírek

2011.11.21. 08:52

Új civil szervezet mutatkozott be Szatmárnémetiben

Szatmár megye – November 19–én mutatkozott be a szatmáriaknak az Új Remény Egyesület, amely a szatmárnémeti Soarelui negyedben található kazánházban szervezi nemsokára közösségépítő programjait.

Szatmár megye – November 19–én mutatkozott be a szatmáriaknak az Új Remény Egyesület, amely a szatmárnémeti Soarelui negyedben található kazánházban szervezi nemsokára közösségépítő programjait.

 

 

Új civil szervezet mutatkozott be a szatmáriaknak november 19–én a Dinu Lipatti Filharmóniában: az Új Remény Egyesület. A 15 önkéntessel taggal működő egyesület megnevezését egy bibliai ige (A reménység nem szégyenít meg — Róma 5,5) adta. A rendezvény kezdetén dr. Puskás Csaba elnök röviden bemutatta a nonprofit szervezetet, majd átadta a színpadot a gyermekprogramoknak, és ezek szereplőinek. A szervezők örömére zsúfolásig megtelt a filharmónia terme, elsőként a Szatmárnémetiben született, jelenleg Miskolcon élő Sanyi zenebohócon derültek a nézők, de Cini bohócleány is belopta magát a csöppségek, iskoláskorú gyermekek és felnőttek szívébe. A bohócpárost a nagyváradi bábcsoport művészei A szeretetre vágyó Süni történetével szórakoztatták. A délután a felnőtteké volt, akik a budapesti Jákim stúdió művészei Hasak a napra című előadásából épülhettek. Az előadás olyan bibliai igazságokat közvetített a hallgatóságnak, mint a megváltás, a megtérés, a bűnbocsánat, és örök élet a Jézus Krisztusban. Az eseményt a Nagybányáról érkező Mike József és barátai keresztyén koncert zárta.

 

Az egyesületről

 

A csapat tagjai 2009 óta partnerkapcsolatban állnak a magyarországi Kelet-Európa Misszió Alapítvánnyal, a velük való együttműködés során fogalmazódott meg az egyesület létrehozásának ötlete, azzal a céllal, hogy a rászorulók és hátrányos helyzetben lévő felebarátiakat segítsék, a szenvedélybetegekkel és családjaikkal foglalkozzanak. A 2010 októberében bejegyzett szervezet ez év júniusában a Szatmárnémeti Helyi Tanácstól bérmentve megkapott egy használaton kívüli kazánházat 30 évre. A felújítás után itt lesz a szervezet székhelye, az épület nagyobbik felében rendezvények és programok lebonyolítására alkalmas részt alakítanak ki, ezen kívül vendégszobáknak, irodának, és raktárnak is lesz hely. Működési területüknek a következőket jelölték meg az önkéntesek: a gyermekek tanítása, szenvedélybetegek és családtagjaik számára tanácsadás, támogatás, társadalmi beilleszkedésük elősegítése, programok szervezése mozgássérültek részére, gyermekek és ifjak számára szervezett szabadidős tevékenységek, evangelizációs és missziós keresztyén projektek lebonyolítása.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!