ERDON Helyi hírek

2010.10.04. 09:48

Templomszentelés Patóházán

<p>Szatmár megye - Ft. Csűry István püpök áldotta meg és szentelte fel a felújított patóházai református templomot.</p>

Vasárnap délután zsúfolásig megtelt imádságos és hálatelt szívű hívekkel a teljesen felújított patóházai református templom, amelyet ünnepélyes keretek között Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke áldott meg és szentelt fel. Az egyházkerület főpásztora a Bibliaolvasó Kalauz vasárnapra előírt újszövetségi részéből hirdetetett igét a Jelenések könyvének hetedik fejezetéből. A püspök prédikációjában méltatta a patóházai reformátusok összefogását, az Isten Háza iránti áldozatvállalásukat, amelyet dícséretesnek nevezett.
 
Ünnepi szolgálatok
 
A közel három órás ünnepi istentiszteleten Máthé Róbert, a Patóházai Református Egyházközség lelkipásztora a megjelent vendégek köszöntése után részletes beszámolót tartott a templomfelújítás menetéről, méltatva mindazokat az adományozókat, akiknek segítségével sikerült újjávarázsolni az Isten Házát. A köszöntések után ünnepi műsort mutattak be a helyi vallásórás és konfirmándus gyermekek, versekkel és énekekkel szolgált a gyülekezet ifjúsági kórusa, valamint több ízben fellépett a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa is. Az ünnepségen megjelentek a patóházai görög katolikus és ortodox hívek lelkipásztorai is, akik elismerően szóltak a templomfelújítás kapcsán. A hálaadó istentisztelet záró, és egyben legfontosabb momentumaként Ft. Csűry István püspök megáldotta a megújult református templomot és Isten gazdag áldását kérte a patóházi reformátusok életére. Az ünnepi esemény a nemzeti imádságnak, a Himnusznak a közös eléneklésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!