ERDON Helyi hírek

2010.07.22. 12:08

Több felvételizőt kizártak

<p>Hét fiatalt zártak ki, ketten mobiltelefonnal próbáltak csalni az orvosi és gyógyszerészeti karra szervezett felvételin.</p>

Eredményesnek bizonyult a térerő árnyékoló készülék, melyet az orvosi és gyógyszerészeti karra szervezett felvételire szereztek be a Nagyváradi Egyetem munkatársai. Ovidiu Burtă tudományos titkár ma délelőtt elmondta: miután bejelentették a felvételizőknek, hogy a készülék meggátolja majd a folyamatos telefonösszeköttetést, az egyik felvételiző „önként feladta magát”: bejelentette, hogy mobiltelefonnal és fülhallgatóval akart csalni. „A szervezők kivezették, egy külön teremben levette az ingét, s láthattuk, hogy a mobiltelefon ragtapasszal volt a testére erősítve. Leszedtük róla, s mivel mindez még a vizsga kezdete előtt történt, visszamehetett felvételizni.” - mondta a tudományos titkár.
Rajtakapták
Egy másik felvételizőt viszont kizártak: miközben az egyetem képviselői járták a termeket a térerő árnyékolóval, megszakadhatott a telefonösszeköttetése, s kikéredzkedett a mosdóba. A tanárnak, aki elkísérte, rögtön feltűnt a gyanús duzzanat a zakója alatt. Rövidesen kiderült, hogy ő is mobillal és fülhallgatóval volt felszerelkezve, ezért kizárták a vizsgáról. Hat további esetben pedig a felvételizők - négy román és két külföldi állampolgár - „hagyományos” módszerekkel próbáltak másolni: könyvek lekicsinyített másolatát, lapokat, teleírt cédulákat találtak náluk.
A dolgozatokat egyébként szerdáról csütörtökre virradóra ki is javították, s ma délelőtt az újságírók jelenlétében bontották ki ezeket. Mint ígérték, az eredményeket holnapra virradóra kifüggesztik. Ettől számítva 48 órán belül lehet óvásokat benyújtani.
 
Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!