ERDON Helyi hírek

2012.04.25. 13:07

Szimfonikus hangverseny a Filharmóniában

P.I. Csajkovszkij, S. Koussevitzky és R. Strauss darabokat hallgathatnak meg az érdeklődök a Filharmónia április 26-i koncertjén.

P.I. Csajkovszkij, S. Koussevitzky és R. Strauss darabokat hallgathatnak meg az érdeklődök a Filharmónia április 26-i koncertjén.

Április 26-i koncerten a vonószenekar két legmélyebb fekvésű hangszerének, a csellónak és a nagybőgőnek szántak szóló szerepet a szervezők. A két hangszer fiatal megszólaltatói a Filharmónia zenekarának soraiból kerültek ki, a választás azért esett rájuk, mert kiugró zenei értékeikről az évek során már többször is bizonyságot tettek. Bogdan Cocora csellista tizenegy éve tagja a zenekarnak, emellett aktívan kamara-zenél és már több alkalommal szerepelt szólistaként a filharmónia hangversenyein is. A szólista Ioan-Antonio Sekaci, a filharmónia zenekarának nagybőgő-szólamvezetője, aki szintén több alkalommal lépett már fel zenekarral szólistaként. A koncertet Jankó Zsolt karmester vezényli. Műsoron: P. I. Csajkovszkij – Változatok egy rokokó-témára gordonkára és zenekarra; S. Koussevitzky – fisz-moll nagybőgőverseny, op. 3; R. Strauss – Halál és megdicsőülés – szimfonikus költemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!