ERDON Helyi hírek

2017.05.01. 09:48

Mizantróp modern kiszerelésben

Múlt péntek este mutatta be a Szigligeti Színház Szigligeti Társulat Molière A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját.

Múlt péntek este mutatta be a Szigligeti Színház Szigligeti Társulat Molière A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját.

Az előadásról a rendező, Novák Eszter a következőket írta: „Az embergyűlölő. Mit jelent ez, lehet-e vegytisztán és általában gyűlölni az embert? Vajon az emberre vagy a társadalmi viselkedés-formákra, az álszentségre, a simulékonyságra, az őszintétlenségre haragszunk-e, amikor felfedezzük a bennünk élő mizantrópot? Molière főhőse Alceste is nehezen igazodik ki ezen, főképp hogy szerelme és barátsága a tét. Hatalmas vitában áll a körülötte lévő világgal, barátjával (a filantrópiát képviselő Philinttel), és talán elsősorban önmagával. Ez a vita éppen 550 éve tart –írók, színészek, színházrendezők és nézők milliói vesznek részt benne – és még nem dőlt el. Még azt is nehéz eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta – illetve önmagunkon.”

Érdekes, emlékezetes előadást láthatott a nagyérdemű, a korszerű díszlet, környezet, az ötletes megoldások talán még jobban kiemelték a téma aktualitását napjainkban is. A fellépő színészek játéka mellett külön értékelendő az egy rövid, de jól koreografált jelenet erejéig feltűnő két tündéri gyermek szerepeltetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!