ERDON Helyi hírek

2012.07.01. 12:52

Megünnepelték a Duna Napját

A Duna Napja alkalmából a Körösök Vízügyi Igazgatóság a nagyváradi önkormányzat Ingatlankezelőségével közreműködve interaktív programokat szervezett a rogériuszi Gyermekvárosban.

A Duna Napja alkalmából a Körösök Vízügyi Igazgatóság a nagyváradi önkormányzat Ingatlankezelőségével közreműködve interaktív programokat szervezett a rogériuszi Gyermekvárosban.A Duna csodálatos világa címmel szerveztek foglalkozásokat június 29-én, péntek délben 11.30-13.30 óra között. A kicsik és a nagyobb gyerekek is találtak maguknak elfoglaltságot, hiszen kétféle programcsomaggal készültek a szervezők. A 7-14 éves gyerekek egy mini biológia laborban fedezhették fel a Duna csodálatos élővilágát. A Körösök Vízügyi Igazgatóságának munkatársai néhány akváriumban olyan halakat és növényeket mutattak be, amelyek jellemzőek a Duna élővilágára. E mellett üvegcsékbe zárt preparált vízi élőlényeket lehetett megtekinteni, valamint egy enciklopédiából még több információval lettek gazdagabbak az érdeklődő gyermekek, akik a foglalkozás végén egy-egy mini halas enciklopédiát kaptak, amely a Duna összes halfajtáját bemutatja.

Tanmesék

A második programcsomag a 2-6 éves gyerekeket szólította meg. A kicsik tematikus színezős lapokat kaptak, amelyek segítségével megtanulhatták a szennyezett és tiszta víz közötti különbséget, felfigyelhettek a vízfolyamok tisztán tartásának fontosságára stb. A résztvevő gyerekek egy-egy mesefüzetet kaptak, amelyben egy vízcsepp kalandos útját írták meg a forrástól a Fekete Tengerig. A tanító jellegű mesében három fő problémával ismerkedhettek meg a résztvevők: a vízszennyezéssel, az áradásokkal és a szárassággal. A két órás program vidám hangulatban telt, és az érdeklődők is folyamatosan érkeztek. Az idei esztendő egyébként sorrendben a kilencedik, amikor több millió gyermek ünnepli Európa leglenyűgözőbb folyamát Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában, Moldáviában és Ukrajnában.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!