ERDON Helyi hírek

2015.12.16. 12:40

Libikóka a püspöki óvodának

Nagyvárad- A Körösök Vízügyi Igazgatóság és az Eco Bihor együttműködésének köszönhetően egy libikókát kapott a püspöki 19. számú óvoda, amit csütörtökön szerelnek fel. A tervek közt fásítás is szerepel.

Nagyvárad- A Körösök Vízügyi Igazgatóság és az Eco Bihor együttműködésének köszönhetően egy libikókát kapott a püspöki 19. számú óvoda, amit csütörtökön szerelnek fel. A tervek közt fásítás is szerepel.

Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatója az Erdély Online-nak azt nyilatkozta: a vízügy körülbelül hét éve folyamatosan együttműködik a püspöki 19. számú óvodával, ami azt jelenti, hogy a gyermekeket vendégül látják, igyekeznek őket környezettudatos gondolkodásra nevelni, közös programokat szerveznek, illetve amikor lehet, infrastrukturális szempontból is támogatják a tanintézményt. Ebbe kapcsolódott most be az Eco Bihor Kft., a libikóka ajándékozásával. Az ennek helyet biztosító játszóteret amúgy négy éve létesítette az önkormányzat, az RMDSZ-frakció kezdeményezésére, de amióta az óvodát beolvasztották az 53. számú várad-rogériuszi óvodába, előbbi kicsit figyelmen kívülre került, nem történtek fejlesztések. Hozzátette: ugyancsak megpróbálnak segíteni a másik, 15. számú püspöki óvodának is.

Fejlesztik

Pásztai Zoltán, az Eco Bihor igazgatója honlapunknak azt mondta: a váradi hulladékgazdálkodás azon részével foglalkoznak, ami a begyűjtés után következik, tehát a kezelés, válogatás, komposztálás és értékesítés. A cég helyileg Biharpüspökiben található, ezért gondolták úgy, hogy tesznek valamit az ottani közösségért. Első lépésként néhány infrastrukturális jellegű kiegészítést valósítanak meg az iskolához, illetve a 19. számú óvodához tartozó játszótéren, jövő tavasszal pedig fásítással, illetve zöldövezet karbantartással is közreműködnének. Emellett felajánlják az óvodának, hogy a gyermekek szelektív hulladék iránti érdeklődését gyakorlati jellegű információkkal is felélénkítsék. Ennek megfelelően szerdán egy libikóka érkezett, melyet valószínűleg a csütörtöki nap folyamán szerelnek össze, valamint a közeljövőben az igények függvényében ki fogják cserélni azokat az elhasználódott eszközöket, melyek akár veszélyesek is lehetnek.

A gyermekek nevében is Timár Enikő óvodavezető mondott köszönetet, akitől megtudtuk, hogy körülbelül 150 kicsit érint ez az ajándékozás, akik kora tavasztól késő őszig maximálisan kihasználják a játszóteret, ahova egyébként- mivel az utcára nyílik- délutánonként bárki betérhet.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!