ERDON Helyi hírek

2008.05.19. 09:22

Kórusművek a Barokk Palotában

<p>Nagyvárad - Május 17-21. között zajlik a Körösvidéki Múzeum Napjai elnevezésű rendezvénysorozat tizenkettedik kiadása.</p>

A programokat szervező Körösvidéki Múzeum, illetve Körösvidéki Múzeum Barátai Egyesület jóvoltából a kultúra iránt érdeklődők ezekben a napokban nem csupán vizuális igényeiket elégíthetik ki, hanem audítiv szenvedélyüknek is hódolhatnak. Ennek megfelelően vasárnap délután, a Múzeumok Nemzetközi Napja alkalmából kórusművek csendültek fel a közgyűjtemény művészeti részlegének helyet biztosító Barokk Palota (egykori múzeumi székhely) egyik emeleti termében, a Nagyváradi Állami Filharmónia énekkarának a közreműködésében.

Rövid üdvözlőbeszédében dr. Aurel Chiriac múzeumigazgató köszönetet mondott dr. Sarkady Zsoltnak, az állami filharmónia vezetőjének és Lászlóffy Zsolt karnagynak a kórus fellépéséért, majd elkezdődött a koncert. Többnyire román származású zeneszerzők művei hangzottak el (például O. Iloc: Tatăl Nostru- szólót énekelt Daniela Camelia Baboş; V. Timaru: De jale din Apuseni; A. Bena: Ţigăneasca; T. Jarda: Nunta ţărănească és Suita bihoreană nr.1; A. Pascanu: Chindia; Gh. Danga: Sîrba pe loc), a kivételt Palestrina: O che splendor; Monteverdi: Io mi son giovinetta; J. Wilbye: Sweet Honey Sucking Bees, R. Genée: Insalata Italiana és Bartók Béla: Négy tót népdal vegyeskarra zongorakisérettel (közreműködött: Radó Judit) című szerzeményei képezték. A viszonylag nagy létszámú közönség vastapssal jutalmazta a kórustagok fellépését.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!