ERDON Helyi hírek

2010.09.24. 13:55

Kiállítással nyit a Nagyváradi Ősz

<p>Nagyvárad - Csekély érdeklődés mellett nyílt meg pénteken délben a váradi Antonio Alexe sportcsarnoknál a Top expo nemzetközi kiállítás és vásár, mely a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat nyitóeseménye is egyben.</p>

A sportcsarnok mellett felállított színpadon Mihai Dacin főszervező köszöntötte pénteken délben a jobbára csak újságírókból álló érdeklődőket, elmondva, hogy a váradi és romániai vállakozók mellett hat magyarországi kiállító is eljött erre az eseményre. Változatos a felhozatal, hiszen élelmiszerektől és ruhaneműktől kezdve, háztartási felszerelésekig, autókig és fürdőmedencékig sokminden megtalálható a háromnapos kiállításon, folytatta a főszervező, majd kiemelte azt, hogy az elmúlt évekhez képest, amikor száz, sőt, akár kétszáz kiállító is részt vett az általa szervezett expokon, a mostani kiállításra csak mintegy ötven vállalkozó érkezett el.

Hol a hivatal?

Az esemény szervezésében segédkező Bihar Megyei Ipari- és Kereskedelmi Kamara igazgatója Constantin Badea köszöntőjében megjegyezte azt, hogy a Top Expo megnyitásával együtt megkezdődik a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat is, ennek ellenére ezen a megnyitón a nagyváradi polgármesteri hivatal nem képviselteti magát, holot itt lenne a helye. Badea kiemelte, hogy a válság különösen súlyosan érinti a gazdasági szereplőket, éppen ezért örvendes az, hogy vannak, akik újraélesztik a kiállításokat és a vásárokat Nagyváradon és Bihar megyében.

Zene, ital, tombola

A kiállításon nemcsak a különböző standokon kiállított portékákat lehet megtekinteni, de lacikonyhák is várják az enni-, inni vágyókat, a sportcsarnok mellett felszerelt színpadon pedig helyi amatőr együttesek is fellépnek. Ma a pop-rock együttesek vették birtokba a színpadot, holnap a dance stílusban tevékenykedő csapatoké a terep, vasárnap pedig a népzenei formációk lépnek fel. Az expo reggel kilenc órakor nyílik meg, és szombaton este nyolcig, vasárnap pedig hat óráig tart. A külső helyszínekre a belépés díjtalan, a sportcsarnokban lévő kiállítás megtekintéséhez azonban öt lejes belépőt kell fizetni. Azok a látogatók, akik belépőjegyet vásárolnak, tombolajegyet is kapnak. Vasárnap 18 órakor a sportcsarnok mellett felállított színpadon húzzák ki a nyertes tombolákat, melyekkel tíz meglepetéscsomagot, valamint egy légkondicionáló berendezést, illetve egy kerékpárt lehet nyerni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!