ERDON Helyi hírek

2016.11.21. 14:26

Helyszíni ellenőrzések is lesznek

Már csak decemberre kérvényezhető a fűtési támogatás, tudtuk meg az ASCO munkatársától. Kérvényeket az intézmény székhelyén fogadnak el. Az igénylők száma nagyjából annyi, mint tavaly.

Már csak decemberre kérvényezhető a fűtési támogatás, tudtuk meg az ASCO munkatársától. Kérvényeket az intézmény székhelyén fogadnak el. Az igénylők száma nagyjából annyi, mint tavaly.

Az eddigiek alapján úgy tűnik, nagyjából ugyanannyi nagyváradi lakos igényelt fűtési segélyt novemberre, mint tavaly, tudtuk meg Consuela Govortól, a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) munkatársától. Az igénylők száma 1782, a legtöbben közülük, szám szerint 1658-an központi fűtéssel rendelkeznek, tizenöten gázzal, 103-an fával, hatan pedig elektromos energiával fűtenek. Mindazoknál az igénylőknél, akik elektromos energiával fűtenek, helyszíni ellenőrzést végeznek majd, ugyanis kizáró ok, ha van alternatívájuk másfajta fűtésre is. Az ő esetükben a támogatás havi 48 és 240 lej közötti, a legjelentősebb támogatást azok kapják, akiknek az egy főre eső havi nettó jövedelmük nem éri el a 155 lejt, a legkisebbet pedig azok, akiknek a havi nettó jövedelmük 540,1 és 615 lej közötti.

Kérvények

Gázfűtés esetén a segély 262 és 20 lej közötti, fa, szén és petróleumszármazékokkal történő fűtés esetén pedig 16 és 54 lej közötti. Azoknál, akik a központi fűtésre vannak csatlakozva, a családoknak járó segély 90% és 5% közötti, egyedülálló személyek pedig 100% és 10% közötti támogatásban részesülhetnek. A legmagasabb arányú segélyt azok kapják, akiknek az egy főre eső havi nettó jövedelmük 155 lej alatti, a legalacsonyabbat pedig azok, akiké 615,1 és 786 lej közötti, illetve, amennyiben egyedülálló személyek, 786,1 és 1082 lej közötti.

Mint megtudtuk, e hónap huszadikáig lehetett segélyt igényelni novemberre, ezt követően már csak decembertől járhat a támogatás. Gyakorlatilag a fűtési szezon során bármikor be lehet nyújtani a dossziét, a szabály csupán az, hogy minden hónapra csak az adott hónap 20-ig igényelhető, ezt követően már csak következő hónaptól jár. Az ASCO egyúttal azt is hírül adta: november 21-től kezdődően már csak az ASCO székhelyén (Városháza/Teleki utca 42. sz., 17-es iroda) veszik át a kérvényt és az igazoló dokumentumokat, a multifunkcionális központokban ettől a dátumtól kezdődően már nem foglalkoznak ilyesmivel.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!