ERDON Helyi hírek

2016.09.12. 15:06

Évnyitó a Mihai Eminescu Főgimnáziumban is

A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban három magyar kilencedik osztály indul az idei tanévben.

A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban három magyar kilencedik osztály indul az idei tanévben.

Ismét élettel telt meg a nagyváradi Mihai Eminescu főgimnázium is. Hétfőn reggel 10-re várták az évnyitóra a diákokat, akik még jóval azután is özönlöttek a tanintézetbe, hogy a belső udvaron (sportpályán) már elkezdődött a hivatalos formaságok sora.

Konkrétumok

Vad Zoltán matematika-informatika tanár a magyar nyelvű oktatás, osztályok kapcsán kérdéseinkre elmondta: három kilencedik osztály indul az idei tanévben. Így egy filológia-intenzív angol, egy biológia-kémia és egy matematika-informatika intenzív informatika osztály. A három osztályfőnök: Juhos Andrea, Fazakas Gábor és Pálhegyi-Farkas László (a megfelelő sorrendben). Érdekesség, hogy a filológia szakon az angol nyelvet csoportbontásban tanulják a kilencedikesek, ami tudtommal egyedülálló Bihar megyében. Az intenzív informatika osztályban is csoportbontásban tanulják az informatikát.

A megnyitón a szokásos általánosságok hangzottak el, a prefektus üzenetét Claudia Timofte irodavezető tolmácsolta. A megyefőnök arra is kitért, hogy tudja, ez nem feltétlenül örömünnep a diákoknak, sőt, egyenesen sajnálják, hogy vége a hosszú szünidőnek, viszont – tette hozzá – most egy ideig fontos lesz a tanulásra összpontosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!