ERDON Helyi hírek

2008.11.24. 09:13

Bevásároló körúton jártunk

<p>Szatmárnémeti - A hétvégi bevásárlás során arra voltunk kiváncsiak, hogy az alapélemiszerek és fogyasztási cikkek beszerzésénél tudunk-e spórolni, ha odafigyelünk arra, mit hol veszünk meg.</p>

A heti nagybevásárlás alkalmával a legtöbb ember előnyben részesíti a hipermarketeket, hiszen egy helyen megvehető minden. A hétvégi bevásárláskor annak néztünk utána, hogy egy kis odafigyeléssel mennyit takaríthatunk meg akkor, ha megnézzük, mit emelünk le az üzlet polcáról. A város két, látogatottabb hipermarketébe látogatunk el. A bevásárlólistánkon élelmiszerek – pékáru, tejtermékek, tésztafélék, gyümölcsök, zöldségek – és higéniai cikkek szerepeltek. A tételeket a szerkesztőségben állítottuk össze, és igyekeztünk arra korlátozni az összeállítást, ami feltétlenül szükséges egy háztartásban.

Jelentős különbség

A megyeközpont legnagyobb bevásárlóközpontjában vonzó akciók jelezték, mit érdemes megvenni. Itt például a zacskós tejet akciós árban kínálták, a kenyérgyárral szembeni bevásárlóközpontban kedvezmény nélkül is 36 banival kevesebbért vettük meg a literes tejet. Tésztaféléket az utóbbi üzletben már 1,2 lejért kapni, de a legjobb minőségű is 2,1 lej volt, míg a másik helyen ugyanazt 3,55 lejért vásárolhatuk meg. Ugyanazon márkájú mosópor, hat kilogrammos kiszerelésben a kenyérgyárral szembeni üzletben 69,39 lej volt, míg a másik üzletben akciósan 63,99 lejért meg lehetett vásárolni. Amíg a város szélén lévőben 4 lejért már 16 tekercs toalett papírt tehetünk a kosárba, amíg a másik üzletben 2,29 lejért csak 10 darabot kapunk. Disznóhúst is olcsóbban vásárolhatunk az akciókkal kecsegtető bevásárlóközpontban, csontos húst 14 lejes kilonkénti áron találtunk, míg a darált disznóhús 2 lejjel volt drágább itt, mint a központhoz közelebb eső szupermarketben, ahol 10,99 lej volt kilogrammja.

A trappista sajt kilónként árának különbsége is jelentős, 22 lejt fizettünk egyik helyen egy kilogramm sajtért, a konkurenciánál pedig 29,9 lej volt ugyanaz a termék. A kenyérgyárral szembeni hipermarketben ottjártunkkor találtunk akciós napraforgó olajat, 4,9 lejért, míg a mögötte lévő polcon 4,69 lejes áron is kapható volt egy másik márkájú étolaj, igaz nem akciósan. Ugyanitt sokkal jobb áron vásároltuk meg a gyümölcsöket, az alma kilónkénti árán 1,56 lejt takarítottunk meg: 2,79 fizettünk az előző üzlet 4,35 lejes ára helyett. A kenyérgyárral szembeniben 30 darab tojás 13,39 lejbe került, míg a konkurencia akciósan 12 lejért árulta.

Németh Tünde

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!