ERDON Helyi hírek

2017.09.26. 09:22

Ady-Sokk: Costa Rica az úti cél

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum robotika csapata az idén kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen a World Robot Olimpiad (WRO) robotika olimpia nemzetközi döntőjében.

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum robotika csapata az idén kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen a World Robot Olimpiad (WRO) robotika olimpia nemzetközi döntőjében.

A WRO egy nemzetközi oktatási program, amelynek célja motiválni a fiatalokat a mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO versenyek ötvözik egy sportverseny izgalmát a LEGO Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával. Mint azt Nagy Zoltántól, a csapat felkészítő tanárától megtudtuk, az Ady Endre Líceum háromfős diákcsapata az idén júniusban részt vett Tatabányán az EDUTUS Főiskola szervezésében megrendezett magyarországi nemzetközi robotika versenyen. A megmérettetést meg is nyerte a Kristófi János-Mihály, Kozma Gergő-Tamás, Papp-Bálint Gergő összetételű csapat, így a váradi fiataloknak, ahogy Nagy Zoltán fogalmazott, lehetőségük nyílt arra, hogy Magyarországot és egyben az egész Kárpát-medencei magyarságot képviseljék a Costa Ricában november 10–12. között megrendezendő döntőben.

Tizedikek Indiában

Emlékeztetőül: az Ady-Sokk csapata a tavaly is részt vett az Indiában megrendezett nemzetközi döntőben, ott az induló nyolcvankét csapat között az előkelő tizedik helyet érte el. Mivel a Costa Rica-i versenyre való kiutazás, a részvétel és az ott tartózkodás költsége mintegy 4000–5000 euróba kerül, ezért az iskola Révai Miklós Szakkollégiuma anyagi segítséget kér mindazoktól, akik hajlandóak áldozni erre a nemes célra. A felajánlások kapcsán az érdeklődők további információkat kaphatnak a nagyz@lady.rdsor.ro e-mail címen, valamint a 0745–595–798 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!