ERDON Helyi hírek

2019.10.16. 13:20

Évfordulós konferencia Váradon

Ezelőtt hat évvel, 2013. szeptember 28-án alakult meg az RMDSZ Nőszervezete Kolozsváron. Ennek évfordulójára konferenciát szerveztek szombaton Nagyváradon, Rólunk szól, értünk van! címmel.

Ezelőtt hat évvel, 2013. szeptember 28-án alakult meg az RMDSZ Nőszervezete Kolozsváron. Ennek évfordulójára konferenciát szerveztek szombaton Nagyváradon, Rólunk szól, értünk van! címmel.

 

A regionális képzéssel összekötött eseményt a partiumi megyék (Szatmár, a történelmi Máramaros, Nagybánya, Szilágy, Bihar, Arad és Temes) női önkormányzati képviselői, illetve nőszervezeti vezetői számára szervezte az RMDSZ Nőszervezete, partnerségben az NDI-vel (National Democratic Institute). A Continental Hotelben megtartott képzés délelőtti óráiban Dermot Ryan kampány- és stratégiai kommunikációs szakember tartott két előadást, Hatékony és eredményes érdekképviselet, valamint Kampány- és kommunikációs stratégia politikus nők részére címmel, a délutáni órákban pedig műhelymunkák zajlottak.

A nap folyamán sajtótájékoztatót is tartott a Nőszervezet vezetősége. Biró Rozália elnök kifejtette: a képzés lényege, hogy a női önkormányzati képviselők, illetve nőszervezeti vezetők együtt gondolkodjanak, elemezzék a lehetőségeket, ugyanis fontos időszak következik a kampányok miatt. Hozzátette: annak idején, amikor a Nőszervezet megalakult, felmérést végeztek, hogy mit várnak el a nők a szervezettől, és az az eredmény született, hogy képzést.

Horváth Anna nőszervezeti alelnök kiemelte: a bevált gyakorlatok, tapasztalatok megosztása kifejezetten fontos, akárcsak az, hogy ösztönözzék egymást, amire a képzésen lehetőséget is kaptak. Bogya Anna alelnök arról beszélt, hogy a fiatal nők támogatása a célja, a Nő az esély képzéssorozat pedig lehetőséget ad erre.

 

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!