ERDON Helyi hírek

2019.06.18. 19:07

A Napszállta a PKE dísztermében

Június 22-én, szombaton 18 órától Nemes Jeles László legújabb filmjét, a Napszálltát lehet megtekinteni Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) dísztermében.

Június 22-én, szombaton 18 órától Nemes Jeles László legújabb filmjét, a Napszálltát lehet megtekinteni Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) dísztermében.A film június 21-től kerül a romániai mozik vásznára. Nagyváradon nem játsszák mozikban a filmet, de a bukaresti Voodoo Films megkeresésére az a döntés született, hogy megszervezik a film vetítését városunkban is. Szervezők: Partiumi Magyar Művelődési Céh, Voodoo Films, Metrion Egyesület. A vetítés helyszíne a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme (Primăriei utca 27. szám). A jegy ára 10 lej, nyugdíjasoknak és egyetemistáknak 7 lej.

„Bolondítóan lenyűgöző”

A nagy sikerű Saul fia című első filmje után, amellyel elnyerte az Amerikai Filmakadémia Legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díját, Nemes Jeles László második nagyjátékfilmjével jelentkezik. A Napszállta világpremierje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2018-ban, elnyerte a FIPRESCI filmkritikusok díját, a Los Angeles Times pedig úgy fogalmazott vele kapcsolatban, hogy „bolondítóan lenyűgöző”. A film 1913 nyarán játszódik, a béke utolsó napjaiban. Leiter Írisz (Jakab Juli) történetét meséli el, aki Budapestre érkezik, hogy munkába álljon annál a legendás kalapszalonnál, amely korábban a szüleié volt, de az új tulajdonos, Brill Oszkár (Vlad Ivanov) visszautasítja kérését. Miközben a kalapszalon magas rangú vendégek fogadására készül, Írisz elvesztett testvére, Kálmán keresésébe kezd, aki az egyedüli kapcsolata elveszett múltjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!