ERDON Helyi hírek

2018.05.24. 13:36

Díjazták a rajzpályázat nyerteseit

Majdnem a végéhez érkezett az anyák napi rajzpályázat első helyezettjei számára a díjak kiosztása. A tegnap délelőtt egy csapat kisdiák különdíjat is átvehetett Borson a szervezőktől.

Majdnem a végéhez érkezett az anyák napi rajzpályázat első helyezettjei számára a díjak kiosztása. A tegnap délelőtt egy csapat kisdiák különdíjat is átvehetett Borson a szervezőktől.

Az Ovisuli Egyesület és a nagyváradi Fan Ice cukrászda anyák napja alkalmából rajzpályázatot hirdetett, 82 rajzot küldtek be, különböző településekről. Pető Dalma önkormányzati képviselő és az Ovisuli Egyesület elnöke elmondta, hogy minden elképzelésüket túlszárnyalta a pályázat népszerűsége, hiszen Magyarország több településéről is küldtek be rajzokat. Érkeztek alkotások Árpádról, Bihardiószegről, Gyuláról, Jászberényből, Szigetszentmiklósról, Esztergomból, Érsekvadkertről, Pécsváradról, Bélfenyérről, a Vajdaságból, Berettyóújfaluból, Borsról, Székelyhídról és Nagyváradról. Pető Dalma hozzátette, hogy a népszerűség valószínűleg a közösségi médiának köszönhető, szavazni is online lehetett.

Helyezések

Az első helyezett a magyarországi Szrenka Zsófia lett, aki az érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskolába jár, 283 like-ot kapott a rajza. A díjat júniusban fogja átvenni, amikor családjával együtt Romániába látogatnak. Ludescher Gabriella, a Fan Ice cukrászda tulajdonosának felajánlásával egy 100 lejes utalványt nyert, melyet a cukrászdában használhat fel. A második helyezést Erdődi Henrietta nyerte el, aki a Bihar megyei bélfenyéri 1-es számú elemi iskolába jár. Ő szintén egy 100 lejes utalványt nyert, melyet családjával együtt május 20-án át is vett a cukrászdában. Harmadik helyezett Tulka Hanna Dóra lett, ő a nagyváradi 16-os számú általános iskolába jár. Pető Dalma önkormányzati képviselő felajánlásával egy családi belépőt nyert a Nymphaea Akvaparkba, a díjat gyereknap körül veheti át.

Különdíj

A számos különleges, egyedi rajz beküldése miatt végül különdíjat is osztottak ki, melyet nem egy személy kapott meg, hanem egy megyében lévő iskola egy osztálya. Tegnap a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Szakképző Iskola 4. osztályában jártunk, a tanítónő Ambrus Irén. A 12 diákból álló osztály ünneplőbe öltözve várta a díjkiosztást, az Ovisuli Egyesület felajánlásából édességcsomagot kaptak a gyermekek, melyeket az egyesület elnöke, Pető Dalma adott át. Ambrus Irén tanítónő elmondta, hogy a gyermekek már nagyon várták, hogy kihirdessék a nyerteseket, így számukra nagyon különleges az, hogy ők is vehettek át díjat. Az osztályba többnyire szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek járnak, 4 gyermek segédtanárt és iskolapszichológust is igényel. Az osztályba nagyváradi, nagyszántói, kisszántói és borsi gyermekek járnak, egy összetartó kis közösség alakult ki, hiszen minden nap együtt ebédelnek és ebéd után együtt tanulnak és készítik el a házi feladatokat, a tanítónő felügyeletével. A díjkiosztáson az iskola igazgatónője, Nagy-Máté Enikő is részt vett, aki külön megköszönte, hogy Pető Dalma személyesen vitte el az ajándékokat az iskolájukba. A tanítónő elmondta: az ősztől induló előkészítő osztályba még mindig van szabad hely, sok szeretettel várják a kisdiákokat.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!