ERDON Helyi hírek

2017.11.27. 15:19

Papírfonó nagykerekiek a TEG-ben

Újabb kiállítás nyílt a nagyváradi Tibor Ernő Galériában, ezúttal a nagykereki Bocskai Várkastély alkotókörének munkáit lehet megtekinteni.

Újabb kiállítás nyílt a nagyváradi Tibor Ernő Galériában, ezúttal a nagykereki Bocskai Várkastély alkotókörének munkáit lehet megtekinteni.

A kiállítást Gavrucza Tibor nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy ez a kiállítás nem csak azért különleges, mert a nagykereki Bocskai Várkastély alkotóköre (Magyarország) állít ki, hanem azért is, mert az alkotások gyermeki örömöket idéznek fel, illetve adventi hangulatot is teremtenek. Ezután átadta a szót Dávid Ildikónak, aki a Bocskai Várkastély vezetője. Dávid Ildikó bemutatta a várkastélyt, elmondta, hogy ez tulajdonképpen egy közösségi szintér, ahol rendezvényeket is szerveznek, illetve különböző köröket is indítottak, mint az alkotókör és dalkör. A Nagyváradra hozott alkotásokat papírfonással készítették, újrahasznosított újságokat használnak fel, a technikát részletesebben Gönczi Imréné mutatta be. A kiállításon papírfonással készült kosarakat, mesefigurákat, állatokat, ünnepi dekorációkat lehet látni.

Ady Endréről is

Az eseményen Ady Endréről is megemlékeztek, Gavrucza Tibor Ady Endre egyik publicisztikai írását emelte ki, az Egy kis séta… címűt, melynek fő színtere éppen a Kanonok-sor. S. Németh Katalin két Ady verset szavalt el, az Őrizem a szemed és a Sem utódja, sem boldog őse… címűeket. A Bocskai Várkastély dalkörének egy része is bemutatkozott, egy dalt énekeltek el. Az eseményen közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész is, a megnyitót Popper Dávid – Drága szüleim emlékére című zenével nyitotta, és Bartók Béla – Est a székelyeknél című művel zárta.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!