ERDON Helyi hírek

2017.08.22. 08:18

Ünnepi hangverseny a templomban

Vasárnap délután hangulatos „szabadtéri” zenei koncert volt Thurzó Zoltán és a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközség szervezésében.

Vasárnap délután hangulatos „szabadtéri” zenei koncert volt Thurzó Zoltán és a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközség szervezésében.

A koncert szabadtérinek indult, eredetileg a templom udvarában lett volna az megtartva, de az eső miatt végül a templom adott otthont a kellemes zenei délutánnak. A Mi ünnepünk című program fél 7-kor kezdődött, Sándor Lajos református lelkész köszöntötte az egybegyűlteket és imával indította az eseményt. Elmondta, hogy a szabadtéri koncertet hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, így annak ellenére, hogy bent kellett azt megtartani, szabadtérinek fogják tekinteni. Sándor Lajos hozzátette, hogy Thurzó Zoltán a koncertet felajánlotta a templomnak, pénzbeli adományokat elfogadnak, melyet a templom fűtésének rendezésére fognak költeni.

Műsor

Ezután Thurzó Zoltán, Magyar Kultúra-díjas zongoraművész műsora következett, aki egy meglepetés darabbal is készült. Elmondta, hogy ezt 2 óra alatt gyakorolta be, amikor eldöntötték, hogy az udvarban mégsem lehet megtartani a koncertet. A meglepetés zeneszám Chopin Esőcsepp című darabja volt. Ezután Rossini, Liszt, F. Chopin, R. Schumann zongoradarabokkal kápráztatott el minket. Majd a Nagyváradi Kántorkórus három tagja három zeneszámot adott elő: Gárdonyi Zoltán – Szelíd szemed, Úr Jézus, Halmos László – Hogyha az Úr nem építi a házat és Kodály Zoltán – Szép könyörgés címűeket. A kántorkórus több tagból áll, de az eseményen csak Brugós Anikó, Orosz Otilia Valéria és Márkus Zoltán vettek részt. Ezután a Nagyváradi Gyülekezetek Egyesített Kórusának műsora következett: 134. zsoltár – Ádám Jenő feldolgozása, Mely igen jó az Úr Istent dícsérni – Berkesi Sándor feldolgozása, Kodály Zoltán – Ének Szent István Királyhoz című énekeket adták elő. Dirigáltak Jakó Sándor, Orosz Otilia Valéria és Márkus Zoltán karnagyok, utóbbi dalnál közreműködött Thurzó Zoltán. Az eseményt a magyar himnusz eléneklésével zárták a fellépők és az egybegyűltek. Az esemény szervezésében közreműködött Herdeán Gyöngyi lelkész is, a koncerten több mint 200-an vettek részt.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!