ERDON Helyi hírek

2017.05.17. 15:49

Biciklitúra másképp és másért

Szerda délután különleges biciklitúra volt Nagyváradon, melynek keretében Ramona Novicov műértő bemutatta a Fő utca jelentős épületeit.

Szerda délután különleges biciklitúra volt Nagyváradon, melynek keretében Ramona Novicov műértő bemutatta a Fő utca jelentős épületeit.

A program 14 órakor kezdődött a Ștafetă Ciclistă SM országos projekt bemutatásával. A projektet a Romániai Szklerózis Multiplex Egyesület hozta létre, Bihar megyében a helyi alapítvány támogatja, amely a szklerózis multiplexes betegeket támogatja. A projekt keretében az ország 16 városában fognak hasonló eseményeket szervezni, figyelemfelkeltő jelleggel és a megbetegedés bemutatásának céljából. Továbbá arra szeretnének rámutatni, hogy a betegséggel együtt lehet élni, normálisan be lehet illeszkedni a társadalomba, nyilatkozta Claudia Torje, az esemény egyik szervezője.

Kulturális biciklitúra

Mielőtt a csapat elindult, fellépett egy mazsorett csoport, illetve egy tehetséges énekest is hallhattunk, Daliát. Fél 3-kor indult el a csapat a Fő utcán Ramona Novicov vezetésével. Akik nem biciklivel érkeztek, azok ingyenesen kölcsönözhettek egyet: 30 kerékpár állt rendelkezésre az I’Velonak köszönhetően. Ramona Novicov több épületet is bemutatott, és felhívta a figyelmet arra, hogy gyakran csak végigszaladunk az utcán, és észre sem vesszük, hogy egy különleges, szecessziós épületekkel teli városban élünk. A program során adományozni is lehetett az SM alapítvány számára.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!