ERDON Helyi hírek

2016.06.06. 13:54

Mesedélelőttöt szerveztek a könyvtárban

Hatodik alkalommal szervezték meg A bölcs bagoly vetélkedőt óvodások számára, a megyei könyvtárban. Ezúttal a verses mesék világába kalauzolták a gyerekeket, kollázsok is készültek.

Hatodik alkalommal szervezték meg A bölcs bagoly vetélkedőt óvodások számára, a megyei könyvtárban. Ezúttal a verses mesék világába kalauzolták a gyerekeket, kollázsok is készültek.

A hétfő délelőtti rendezvény szervezője a Diákokért Egyesület, támogatója a Communitas Alapítvány, tudtuk meg Biró Sára óvónőtől, a Diákokért Egyesület alelnökétől. Míg az elmúlt évek során a rendezvényen a gyerekek verset mondtak, ezúttal a csoportfoglalkozáson volt a hangsúly, a gyerekek egy kreatív mesedélelőtt során ismerkedhettek a mesék világával. A 19. sz. biharpüspöki óvoda, a 34. óvoda, az 52. óvoda, a 47. óvoda, valamint a bihari óvoda Süni, Nyitnikék, Kisügyesek, Méhecske és Mókus nevű csapatai vettek részt, Vass Annamária, Nagy Réka, Juhász Katalin, Rácz Anna, valamint Jaczkó Enikő óvónők vezetésével.

Alkottak

Mindegyik csapat húzott egy verses mesét, melyet később az óvónők műhelyfoglalkozások során elmondtak a gyerekeknek. Móricz Zsigmond A török és a tehenek, Zelk Zoltán A három nyúl, Szablya Zoltán Nyuszi-mese, Csukás István Sün Balázs, valamint Nemes Nagy Ágnes Ki ette meg a málnát című alkotásait hallgatták meg az óvodások, a rendezvény második része során pedig, a hallottak alapján a gyerekcsapatok az adott mesével kapcsolatos kollázst készítettek. Ehhez mindenféle eszköz állt a rendelkezésükre, színes képek, filctollak, papír, olló, ragasztó. Végül mindegyik gyerek ajándékcsomagot kapott, a kollázst pedig elvihették az óvodába, megmutatni társaiknak. A tegnap délelőtti rendezvény során egyúttal díjazták a korábban megszervezett rajzversenyen résztvevő óvodásokat is. Ez szintén a mesevetélkedő keretében zajlott, a gyerekek mesék alapján készítettek rajzokat.

Amint Biró Sára elmondta, a rendezvény célja első sorban az, hogy a gyerekek megbarátkozzanak a könyvtárral, megszeressék az olvasást. A könyvvel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, persze nem az a cél, hogy már ebben a korban megtanuljanak olvasni, sokkal inkább az érdeklődés felkeltése az olvasás, a könyvek, a könyvtár iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!