ERDON Helyi hírek

2015.07.20. 15:20

Angolul játékosan, interaktívan

Játékos angol nyelvtanulásra jelentkezhetnek még ezen a héten a gyerekek, tudtuk meg Szántó Ildikótól, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi vezetőjétől. Amerikai fiatal oktat.

Játékos angol nyelvtanulásra jelentkezhetnek még ezen a héten a gyerekek, tudtuk meg Szántó Ildikótól, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi vezetőjétől. Amerikai fiatal oktat.

Ezúttal a Boston egyetemre járó Hannah Cale oktatja angolra a gyerekeket három héten keresztül, tudtuk meg Szántó Ildikótól. A tanfolyam megnyitója tegnap délelőtt zajlott, a gyermekmentő szolgálat vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, s kevéssel később már el is kezdődött a tanulás: a tizenkét évesnél kisebb gyerekek körbe álltak, majd Hannah segítségével el kellett mondják, mi a kedvenc fagylaltjuk.

Önkéntesen

A Learning Enterprises Egyesület segítségével immár tizenegyedik éve zajlik angol nyelvtanfolyam a gyermekmentő szolgálat nagyváradi székhelyén, tudtuk meg. Az egyesület olyan amerikai fiatalokat toboroz, akik neves egyetemekre járnak, s önkéntesen angolt tanítanának Kelet-Európában, főleg kisebb településeken, gyermekotthonokban. Ez a fajta önkéntesmunka nagyban növeli az amerikai egyetemisták későbbi elhelyezkedési esélyeit, tudtuk meg. Tizenkilenc amerikai fiatal oktat jelenleg Horvátországban és Romániában, az első háromhetes szakasz június 28-tól július 17-ig tartott, a második tegnap kezdődött és augusztus 7-ig tart. Eddig több Bihar megyei településen zajlott angol oktatás – többek között Biharban, Szalacson, Nagyszalontán, Érmihályfalván, e mellett Szilágy és Hargita megyékben. Tegnap nemcsak a gyermekmentőknél, hanem a 11. iskolában, valamint a Nagyváradi Gyermekotthonban is elkezdődött a háromhetes tanfolyam.

Kicsik, nagyok

Két csoport alakult tegnap, az egyikbe a tizenkét évnél kisebb gyerekek kerültek, a másikba pedig a 12–18 évesek. Délelőtt tíz órától a „kicsik”, tizenegy órától pedig a „nagyok” tanulnak angolul játékosan, utóbbiak délutánonként közös programokon vesznek részt az oktatójukkal, közben beszélgetnek, interaktív módon tanulják az angolt.

A tanfolyam ingyenes, Hannah pedig egy nagyváradi családnál szállt meg. A két csoportba egyelőre összesen 25-en iratkoztak fel, még van hely. Ezen a héten fogadnak még el feliratkozásokat, jelentkezni a 0770–119–874 telefonszámon lehet.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!