ERDON Helyi hírek

2015.03.09. 11:24

Kellemes zenei délután

Nők napja alkalmából kellemes koncerttel kedveskedett a kamarazenét kedvelő váradiaknak Thurzó Sándor József mélyhegedű- és Lucian Malița hegedűművész.

Nők napja alkalmából kellemes koncerttel kedveskedett a kamarazenét kedvelő váradiaknak Thurzó Sándor József mélyhegedű- és Lucian Malița hegedűművész.

A Partiumi Keresztény Egyetem Bartók termében vasárnap délután zajlott le a VII. Női Zeneszerzők Fesztiváljának kamarakoncertje, melyen Lucian Malița hegedű- és Thurzó Sándor József mélyhegedűművész játszották zeneszerzőnők kompozícióit. A koncert legfőbb érdekességét éppen ez adta, hogy nem a komolyzenei repertoár fősodrába tartozó szerzők műveit szólaltatták meg, hanem komponista nők alkotásait, melyekkel ritkán találkozhat élőben a váradi közönség. Elsőként Charlotte Hampe Hét rövid barokk tánc szóló brácsára című darabját játszotta Thurzó Sándor József, majd Anna Amalia von Preussen Fuga hegedűre és brácsára című művét vezette elő a Thurzó-Malita kettős. Ezt követően felváltva játszottak szólóhangszerre komponált műveket a művészek. Lucian Malita Maria Theresia von Paradis Sicilienne és Franciasca Aquino Música brasileira című kompozícióját hegedűlte el, Thurzó Sándor József pedig Liana Alexandra Melody, és szintén Franciasca Aquino Santa Tereza (op.5, no.1) című darabját csendítette fel. Végezetül a két művész közösen adta elő Elisabeth Maconchy Három könnyű darab hegedűre és brácsára című alkotását. A március 8-i koncertet nagy élvezettel hallgatta a jobbára nőkből álló hallgatóság.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!