ERDON Helyi hírek

2014.06.15. 19:00

Mindenki jól szórakozott a Rhédey-kertben

Nagyvárad- Szombaton a Rhédey-kertben a Diákokért Egyesület, a Dél-Rogériuszi RMDSZ-körzet, a Classic Arts Művészeti Egyesület, a Zabhegyezők Gyermekanimátor Egyesület, és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megszervezte a III. Nagyváradi Gyermek- és Családi Fesztivált.

Nagyvárad- Szombaton a Rhédey-kertben a Diákokért Egyesület, a Dél-Rogériuszi RMDSZ-körzet, a Classic Arts Művészeti Egyesület, a Zabhegyezők Gyermekanimátor Egyesület, és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megszervezte a III. Nagyváradi Gyermek- és Családi Fesztivált.

Tartalmas és érdekes, a család valamennyi tagja számára szórakoztató programok várták mindazokat, akik a szombati nap folyamán, a délutáni órákban kilátogattak a nagyváradi Rhédey-kertbe. Helyi és magyarországi fellépőknek lehetett tapsolni, s a folyamatosan zajló alternatív programoknak köszönhetően senkinek sem jutott ideje unatkozni. Többek közt arcfestés, kézműves sátor, ugráló-vár és gipszfestés várta az érdeklődőket, a Zabhegyezők interaktív játékokkal készültek, Imre Zoltán, az Ady Endre Emlékmúzeum vezetője pedig bárkinek szívesen leírta rovásírással a nevét. A tombola fődíja a rendezvény fővédnöke, Biró Rozália szenátor asszony által felajánlott kerékpár volt, de egyéb értékes nyeremények is várták a szelvényeket vásárlókat. Ugyanakkor a fesztivál jótékonysági célt is szolgált: a Júlia-otthon számára gyűjtöttek.

Figura Ede pécsi drámapedagógus két előadással is meglepte közönségét: előbb József Attila, Radnóti Miklós és Ady Endre megzenésített verseivel, majd A hétfejű sárkány történetével. Utóbbi produkcióba a gyermekek közül is bevont jó néhányat, de a felnőttek sem panaszkodhattak, jókat derülhettek ők is a poénokon, beszólásokon.

Produkciók

Ügyesek voltak a Mistique menettáncosai, Szallós Tünde, a Szacsvay Imre Általános Iskola IV. osztályos tanulója (énekszám), Társi Renáta, a 16. iskola negyedikes diákja (hullahopp bemutató) és a szacsvays Marton Dorottya (népdalok). De ugyanígy figyelemre méltóak voltak a 11. számú Általános Iskola I. B-sei (Perecz-Simó Annamária tanítónő készítette fel őket). A Francisc Hubic Művészeti Iskola több osztállyal is képviselte magát: fellépett a tánccsoport, Deé Róbert vezényelte a fúvószenekart, a canto-könnyűzene szakos lányok (Bodor Edina, Bartha Bernadette, Rob Vívien, Iulia Tohotan, Badea Narcisa, Sabău Cristina és Patru Talida) elismerésre méltó teljesítménye pedig Deac Lăcrimioară tanárnő munkáját dicséri.

Az óriásposzter-tombola kiosztásánál Pető Csilla tanfelügyelő segített, a rendezvény pedig a Napvirág zenekar koncertjével ért véget. Médiatámogató a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!