ERDON Helyi hírek

2013.07.21. 13:33

Hétfőn lesz ítélethirdetés

A Nagyváradi Ítélőtábla hétfőn hirdet ítéletet Cosmin Moraru ügyvéd perében, akit azzal vádolnak, hogy feleségével, Pazurik Krisztinával együtt megölték a nő anyját, Vilhan Piroskát.

A Nagyváradi Ítélőtábla hétfőn hirdet ítéletet Cosmin Moraru ügyvéd perében, akit azzal vádolnak, hogy feleségével, Pazurik Krisztinával együtt megölték a nő anyját, Vilhan Piroskát.

A gyilkossággal vádolt ügyvéd beismerte tettét és kérte, hogy ügyét gyorsított eljárással kezeljék, tehát csak az ügyészek által összegyűjtött bizonyítékok alapján. Ez az eljárás azt is eredményezi, hogy egy adott bűncselekményért kiszabható büntetés időtartamát harmadával csökkentik, vagyis a Büntetőtörvénykönyv által meghatározott emberölésért járó 10, illetve 20 év letöltendő börtönbüntetést 6 év 8 hónapra (minimum), illetve 13 év és 4 hónapra (maximun) csökkenthetik. A tárgyalás csütörtökön, július 18-án reggel kezdődött és aznap 20 órakor elnapolták péntekre. A bíróság előtt Cosmin Moraru bűnösnek vallotta magát, beismerte, hogy megölte anyósát. Moraru részletesen leírta, hogyan hajtotta végre a bűncselekményt, hogyan szabadult meg a holttesttől és hogyan szökött meg az országból.

Kártérítés

Moraru a vallomás során azt is elismerte, hogy egy adott ponton felesége is megjelent az előszobában, ahol a gyilkosság történt, de azt nem tudta megmondani pontosan mikor. Mint elmondta, mikor az áldozat el akarta hagyni a lakást, akkor még ott volt, de mikor a dulakodásra került a sor már nem látta, hogy elment-e a helyszínről. Pazurik Krisztina továbbra is az előző vallomásánál maradt, miszerint nem volt jelen a konfliktus kitörésekor, egy szomszédos szobában készülődött, és mikor kiment az előszobába látta, hogy férje egy kést szorít anyja nyakához. Állítása szerint abban a pillanatban sokkot kapott, és visszarohant a szobába. Pazurik tagadott bármilyen bűnrészességet. Moraru esetében hétfőn fognak ítéletet hirdetni, felesége ügyét külön fogják tovább tárgyalni. Szintén külön fogják tárgyalni Pazurik Krisztina testvérének kérelmét, aki azt kérte a bíróságtól, hogy kötelezzék a gyanúsítottakat egy több mint 250.000 eurós anyagi és nem vagyoni kártérítés kifizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!