ERDON Helyi hírek

2013.04.29. 09:53

A személyes találkozás a fontos

Virtuális gyülekezett címmel tartottak evangelizációs keresztény ifjúsági istentiszteletet a Nagyvárad-velencei Református Templomban.

Virtuális gyülekezett címmel tartottak evangelizációs keresztény ifjúsági istentiszteletet a Nagyvárad-velencei Református Templomban.

A vasárnapi alkalmon igét hirdetett Orbán László Csongor szentjobbi lelkipásztor, aki a közösségi oldalakon működő és a hús-vér gyülekezetek közti különbségre hívta fel a figyelmet. „Hogyan egyeztethető össze a virtuális és a hús vér gyülekezet? A közösségi oldalakon folyamatosan jelennek meg a gyülekezetek külön oldalai, vajon érdemes kihasználni a technikai lehetőségeket vagy a hagyományos dolgokhoz kell ragaszkodnunk? Vajon 10-20 év múlva csak a közösségi oldalakon keresztül találkozunk és a személyes kontaktus elhal?”- tette fel a gondolatindító kérdéseket Orbán László Csongor, majd hozzátette, hogy a közösségi oldalak lényege a barátkeresés lenne, de sokszor nem erről szól, hanem az egyénről, és ha az ember nem vigyáz, akkor egy nyitott könyvvé válik az élete. „De a közösségi médiát jól kihasználva és felismerve a lehetőségeit áldás is lehet egy gyülekezet, egy ifi csoport számára. Fontos, hogy ne a virtuális közösség legyen az első helyen, hiszen a virtuális barátok nem biztos, hogy törődnek veled a bajban, de az igazi barátok igen”- mondta el. A gyülekezeti közösség alapja Jézus Krisztus, ezért működnek a közösségi dolgok – tette hozzá végezetül a lelkipásztor. Az igei szolgálatot követően a Köröstárkányi Gyermekzenekar lépett fel. A vasárnapi alkalmon közreműködött a várad-velencei ifjúsági csoport zenekara is.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!