ERDON Helyi hírek

2012.08.19. 18:32

A védelmére kelt nőt igazolja az idős hölgy

A nagyváradi Kert utcában a közelmúltban történt, és „magyarellenes incidensként” elhíresült esetben részes idős hölgy, Törő Irén a védelmére kelt fiatalabb nyilatkozatát erősítette meg, amikor exkluzív nyilatkozatot adott szerkesztőségünknek.

A nagyváradi Kert utcában a közelmúltban történt, és „magyarellenes incidensként” elhíresült esetben részes idős hölgy, Törő Irén a védelmére kelt fiatalabb nyilatkozatát erősítette meg, amikor exkluzív nyilatkozatot adott szerkesztőségünknek.

 

 

Portálunkról már értesülhettek olvasóink arról az esetről, amikor egy nagyváradi, a Kert utcában lévő élelmiszer üzletben azért ért atrocitás egy idős hölgyet, mert nem románul szólalt meg. Mi több, a védelmére kelt fiatalabb hölgyet állítólag ki is penderítették a boltból. Az oknyomozás során kiderült, hogy a boltban dolgozók éppen ellentétesen emlékeznek a történtekre, mint a sértettek, és arra is hivatkoztak, hogy hármuk (két eladó és az üzletvezető) szavával csak az idősebb védelmére kelt fiatalabb nő szava áll szemben. Szerkesztőségünk tovább folytatta az ügy kibogozását, és kiderült: a már említett idős hölgy a védelmére kelt fiatalabb verzióját erősíti!

Látta a dulakodást

A sajtóbeli tudósítások nem említik annak az idősebb hölgynek a nevét, akit az atrocitás ért, ám egy internetes hozzászólás viszonylag homályos utalása mentén elindulva sikerült nyomára akadnunk Bihardiószegen. Törő Irén a következőképpen emlékszik az augusztus 10-én történtekre: bement az üzletbe, hogy vegyen egy tésztát, és látta is, hogy van kedvére való almás. Mivel betegsége miatt nem fogyaszthat bizonyos fűszereket, megkérdezte, mivel van ízesítve. Mivel nem tud románul, mindezt magyarul tette, erre az elárusító elkezdett romául kiabálni – hogy mit, azt nem értette. A kasszásnő közben tudatta vele – magyarul – hogy a tészta fahéjas. Ezzel meg is kapta a kért pékárut, de nem ment ki az üzletből, mert közben észrevette, hogy egy fiatal nő, akivel egy gyerek is volt, vitába keveredett az elárusítóval. Látta, amint utóbbi megfogta, és két kézzel tolva kitessékelte az üzletből előbbit, közben a gyerek sírni kezdett.

A magyar ember pénze

Irén néni is kiment, és ott tudta meg a fiatal nőtől, hogy az elárusító először őt szidta (hogy miképpen, annak közlésétől – bár Irén néni elmondta – a jóízlésre tekintettel tartózkodunk), majd ennek kapcsán, végső soron miatta robbant ki a vita és a dulakodás. Irén néni emléke szerint Deme Emília azt mondta neki, hogy nem tudta eltűrni, amilyen durván és igazságtalanul bántak vele. Miután megtudta, hogy mi is történt, Irén néni visszament az üzletbe, ahol akkor csak a kasszásnő tartózkodott, és azt mondta neki, hogy „ha a magyar ember pénze nem jó, akkor ne szolgálják ki”. Törő Irén szívesen felelevenítette a történteket, mondván: azért nyilatkozik, mert szégyellné, ha a védelmére kelt Deme Emília (akinek nevét akkor ott nem is tudta) bajba kerülne, ő meg közben „elbújna”. Mint mondta, inkább együtt érez vele, amiért próbálta megvédelmezni.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!