ERDON Helyi hírek

2012.04.13. 15:38

Koszorúzás és műsor

A nagyváradi MM Pódium a koszorúzással és verses műsorral emlékezett meg a Magyar Költészet Napjáról április 11-én, szerdán.

A nagyváradi MM Pódium a koszorúzással és verses műsorral emlékezett meg a Magyar Költészet Napjáról április 11-én, szerdán.

Délután hat órakor megkoszorúzták József Attila nagyváradi szobrát. Beszédet mondott Szondi László, a budapesti Akadémia Humana Alapítvány kurátora, majd Barabás Zoltán költő olvasta fel egy versét, végezetül Antal János előadótanácsos Tőkés László európai parlamenti képviselő nevében köszöntötte az egybegyűlteket, illetve emelte ki a váradi József Attila szobrot készítő Wagner Nándor szobrászművész érdemeit. A felszólalók és a költő tisztelői koszorúkat, virágokat helyeztek el a József Attila szobor talapzatánál. Ezt követően a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók termében folytatódot az MM Pódium programja: itt Meleg Vilmos színművész Ady Endre írásokból álló összeállítást adott elő a megjelent hallgatóságnak. Az előadóest kezdetén Szondi László az Akadémia Humána Magyar tudás, magyar hatalom díjat adott át Ács Tibor nagyváradi színművésznek, aki a magyar nyelv ápolásáért, a magyar kultúra terjesztéséért és a magyar örökség élrtetéséért az elcsatolt országrészekben érdemelte ki az elismerést.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!