ERDON Helyi hírek

2011.08.26. 10:17

Különleges koncertek sokasága

A X. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat zárónapján a szerevezők a Kistehén, a Beatrice, a Besh o droM és a Ghymes együttesek koncertjeivel ajándékozzák meg a szatmáriakat.

A X. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat zárónapján a szerevezők a Kistehén, a Beatrice, a Besh o droM és a Ghymes együttesek koncertjeivel ajándékozzák meg a szatmáriakat.

 

A szombati nap programkavalkádját követően a X. Partiumi Magyar Napok szervezői vasárnapra igazi koncertdömpinggel lepik meg a szatmáriakat, akik a Kossuth-kertben 11 és 19 óra között állandó programok közül választhatnak. A „Szatmári ízek – szatmári konyha sarokban a helyszínen készített, hagyományos népi ételeket kóstolhatnak meg, ezt követően bor és pálinkakóstolásra is lehetőség nyílik. A Máltai Szeretetszolgálat ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérést végez, így mindenki megtudhatja egészségi állapotát. A Szatmári Magyar Diákszövetség több rendezvényt szervez, az érdeklődőkről professzionális portréfotók, illetve karikatúrák készülnek az ifjú tehetségek jóvoltából, 12 órakor pedig Szatmárnémeti magyar felsőoktatásának irányáról beszélgetnek a nagy sátorban. A tanügyi helyzet boncolgatását követően kötetlen beszélgetésen vehetnek részt Ilyés Gyulával, Szatmárnémeti polgármesterével (13 és 14.30 óra között), illetve Pataki Csabával, Szatmár megye alprefektusával (14.30 és 16 óra között). A kisebbeket gólyalábas műsorok és bohócok produkciói szórakoztatják, és a szórakozni vágyók hétpróbán (játékos vetélkedőn) is részt vehetnek. A kis színpadon 16 órától Villon balladák, illetve Petőfi Sándor és Weöres Sándor megzenésített verseit viszi színpadra Kiss Barna és a Villon Trió, majd 17 órától Cserey Csaba és tanítványainak hangszeres bemutatója következik.

 

Sztármeghívottak

A szervezők az idei esztendőben minden korosztályt meg szerettek volna szólítani, ezért a programok összeállításánál és a meghívottak kiválasztásában ezt is figyelembe vették. A nagyszínpadon 17 órától a Kistehén Tánczenekar lép fel, majd 18 órától Felméri Péter humorista teszi próbára a nézők rekeszizmait. A Kossuth-kerti programok zárómomentuma a Beatrice zenekar 19 órakor kezdődő koncertje lesz. Az esti program azonban itt nem ér véget, hiszen az újfőtéren 20 órától a Besh o droM zenekar, 22 órától pedig a Ghymes zenekar koncertezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!