ERDON Helyi hírek

2011.06.24. 14:09

V. TDC Táncfesztivál Székelyhídon

<p>Bihar megye - A megszokott jókedvvel, és szokatlan "név-átadásokkal" zajlott le a közelmúltban Székelyhídon az V. TDC Nemzetközi Táncfesztivál. Hét tánccsoport közös produkcióját barátságos verseny követte.</p>

Mintegy 150 vidám, jókedvű táncos közös produkciója nyitotta meg a székelyhídiTini Dance Center (TDC) ötödik nemzetközi táncfesztiválját a melyi Mozi-dombon. A forgatagban ott volt a Tini Dance Dinamyt (Nyírábrány), a Tyger Rock (Bors), a Holiday Dance (Biharfélegyháza), a Bihardiószegi TDC, illetve a házigazdák képviseletében a Táncmanók, a Kölyök Dance és a B612 csoport.

 

Felnőnek a táncosok

 

A nagy feltünést keltett óriás-csapat a szülők, barátok és érdeklődők gyűrűjében vonult a városközponton át a kultúrházba, ahol a táncfesztivál keretében kezdődött meg a "verseny". A verseny, mely a megszokottól eltérően nem a versengésről, hanem a barátságról, a zene és a tánc szeretetéről  szólt, ahol mindenki lelekesen tapsolt nem csak saját kedvenceinek, de az "ellenfélnek" is. Szokatlan volt továbbá, ugyanakkor megható is, amikor a székelyhídi TDC-család tagjai között név-hagyományozásra is sor került, mintegy emlékeztetve arra, hogy milyen gyorsan nőnek fel a gyerekek: a Táncmanók 5 évig viselt nevüket "kinőve" átvették a Kölyök Dance nevet a nagyobbaktól, akik szintén léptek egyet  előre, a B612 mostantól a már 16 éve  ismert, és elismert Tini Dance-ként folytatja színpadi "hódításait".

 

Díj- és konfettieső

 

Közben persze a zsűri (Csuka József alpolgármester, Ádám Ágnes tanítónő, Kovács Zoltán vámospércsi táncoktató, Fekete Katalin kultúr-referens, Boda Ferenc TDC-alapító tag) sem tétlenkedett, serényen osztotta a díjakat, megtalálva a legdinamikusabb, legrobbanékonyabb, legkitartóbb, legelegánsabb, stb., csoportokat. A hangulatot fokozta a díjesőt követő konfetti-eső, melyben boldog gyermekarcok  tanúskodtak arról, hogy a zene, a tanác nem csak határtalan energiát szabadít fel a fiatalokból, de igazi barátságok  megötéséhez is hozzásegít.

 

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!