ERDON Helyi hírek

2011.04.27. 16:47

Összevont egészségügyi intézetek

<p>Nagyvárad - Megszűnt önálló intézményként működni a Nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika. Mától kezdve közigazgatásilag a Megyei Kórházhoz tartozik. A fúzió kevés változást hoz az ellátás szintjén.</p>

A 2011/365 számú kormányhatározat értelmében ma megszűnt önálló intézményként működni a Nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika. A közigazgatásilag ezentúl a Megyei Kórházhoz tartozó egészségügyi intézmény vezetői Dr. Grebenisan Gavrila menedzser és Dr. Chitulea Petru orvosigazgató egy sajtótájékoztatón elmondták, hogy tartani tudták az átadási-átvételi határidőt, mely ma délután 15 órakor járt le. Minden szerződést és hivatalos dokumentumot átnyújtottak az illetékeseknek. Arra az újságírói kérdésre, hogy az összevonás milyen hatással lesz az ellátásra, a kórházmenedzser elmondta, hogy a páciensek számára nem lesz észrevehető az átállás, mely gyakorlatilag annyiból áll, hogy a nőgyógyászati klinika ezentúl közigazgatásilag a Megyei Kórház egy külső osztályaként fog működni. Az intézmény szervezeti felépítésében annyi változás lesz, hogy a jelenlegi négy részleget háromra redukálják: egy gyermekágyas, egy nőgyógyászati és egy szülészeti osztályra. Elbocsátások is várhatóak, de ezek csak az adminisztratív személyzetet érintik.

Grebenisan megy...

Dr. Grebenisan Gavrila kórházmenedzser az újságírók kérdésére azt is elmondta, hogy az ő funkciója is megszűnik, míg Dr. Chitulea Petru főorvos továbbra is vezetői pozícióban marad. Tartozás nélkül, nagyon jó pénzügyi helyzetben adja át a klinikát, tette hozzá a leköszönő igazgató. Megemlítette, hogy tavaly június és december között 12,4 milliárd lej értékben voltak beruházások az intézményben, többek között egy 4D-s és két darab 3D-s ultrahangkészüléket, egy videokolposzkópot, húsz magzateltávolítót is vásároltak. Ugyanakkor felújították az orvosok és az asszisztensek öltözőit és megtisztították az intézmény udvarát is. A Világbank támogatásával 3 modern műtéti asztalt és 3 speciális lámpát is beszereztek. Chitulea kifejtette, hogy Grebenisannak köszönhetően lényegi változások mentek végbe a klinikán. A kórházmenedzser elérte azt, hogy az alkalmazottak mentalitása és a páciensekhez való viszonya megváltozzon. Az intézmény sokkal tisztább és rendezettebb, amióta a menedzser átvette irányítását. Remélhetőleg a pozitív változást a kórházmenedzser távozása után is tartani tudják.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!