ERDON Helyi hírek

2011.01.07. 07:09

Tiltakozás a kolozsvári benzinkutaknál is

<p>Kolozsvár - Az egyre csak emelkedő üzemanyag árak és a milliárdos üzemanyag-forgalmazók ellen szerveztek tiltakozást Kolozsváron. A kezdeményezők az egyik Györgyfalvi negyedi bevásárlóközpont parkolójában szerveztek találkozót csütörtökön 17 órakor</p>

A találkozón a következő napokban zajló tiltakozás-sorozat ütemtervét dolgozták ki. Szintén az égbe szökött üzemanyagárak ellen szerveznek tiltakozást január 17-19. között, a szervezők interneten közzétett felhívásokban buzdítják arra az autóvezetőket, hogy ez idő alatt ne hajtsanak be egyik benzinkúthoz sem.

Tavaly közel harmincszor emelték az üzemanyag árát. A szakértők szerint a kőolaj ára sem indokolja a 2010-es drágításokat. A legtöbb töltőállomáson egy liter benzin ára átlépte az 5 lejes határt, így január elsején a benzin 24%-kal került többe, mint egy évvel korábban, a gázolaj ugyanezen idő alatt 28%-kal drágult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!