ERDON Helyi hírek

2010.12.28. 11:16

Jelentős pluszösszegeket kaptak

<p>Nagyvárad - Közel másfél millió lej értékben kaptak ösztönző jutalékokat a polgármesteri hivatal alkalmazottai. Kiszámítottuk, hogy a különböző igazgatóságok munkatársainak mennyi juthatott.</p>

Az idén 1,38 millió lej értékű ösztönző jutalékot kaptak a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalal alkalmazottai, tudtuk meg Petri Csillától, a sajtóosztály munkatársától. Mint mondta, nem nyújthat információkat arról, hogy név szerint kinek mennyit osztottak. A Munkatörvényköny 158. cikkelyére hivatkozott, mely szerint a fizetések bizalmasak, s a munkaadó köteles meghozni a bizalmasságot biztosító intézkedéseket.

Bevételeket hoznak

Persze felmerül a kérdés, hogy vonatkozik-e ez az ösztönző jutalékokra is, melyeket ráadásul a helyi költségvetésbe befolyó összegekből - azaz a lakosok által befizetett pénzből álltak. A portálunkhoz is elküldött táblázatból mindenesetre csak az derül ki, hogy a különböző igazgatóságok összesen mennyi pénzt kaptak, illetve hogy igazgatóságonként hány alkalmazottnak jutottak ilyen plusz összegek. A táblázat alapján a polgármesteri hivatal 315 alkalmazottja kapott jutalékot. A legszerencsésebbek a gazdasági igazgatóság alkalmazottai, ahol 116 személy összesen 684.352 lejt kapott, tehát az egy főre eső összeg - amennyiben egyenlően osztották el - 5.899 lej. Információink szerint Eduard Florea, az igazgatóság vezetője ezt így magyarázta: első sorban azok kapnak ösztönző jutalékokat, akik bevételeket hoznak a helyi költségvetésbe, s az igazgatósághoz tartozik az adóügyi felügyelőség és a végrehajtási osztály is, amelyek bevételeiből származik a helyi költségvetés jelentős része.

Kevesebbet kaptak

A második helyen az egy főre eső összeg tekintetében a műszaki igazgatóság alkalmazottai állnak, akik összesen 192.536 lejt, fejenként pedig 5.500 lejt kaptak. Őket a főépítészeti hivatal munkatársai követik, fejenként 4.402 lejjel. Az a 44 személy, aki a polgármesternek alárendelt hivatalokban dolgozik (ide tartozik többek között a polgármester kabinetje, a közönségszolgálati iroda, az informatikai szolgálat, a közbeszerzési iroda, a humán erőforrásért felelő iroda) valamint Nagyvárad titkára összesen 175.992 lejt kapott, ez egy főre lebontva 3999 lejt jelent. A nemzetközi finanszírozású projektekért felelő iroda 18 alkalmazottjának összesen 59.765 lej jutott, azaz fejenként 3.320 lej. Úgy tűnik, a legkisebb összeget, azaz 10.882 lejt a lakossági nyilvántartó 32 alkalmazottja kapta, nekik fejenként 340 lej jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!