ERDON Helyi hírek

2010.04.12. 12:48

„Életműve maga a csoda”

<p>Nagyvárad - Vasárnap délután József Attila nagyváradi szobrának megkoszorúzásával vette kezdetét a Költészet Napja alkalmából az M. M. Pódium által szervezett háromnapos ünnepségsorozat.</p>

A József Attila nagyváradi szobrának koszorúzásán szép számban összegyűlt, ünneplő közönséget Meleg Attila, az MM Pódium vezetője köszöntötte, röviden ismertetve a rendezvény programját, és kiemelve az ünnepség fontosságát. A rendezvénysorozat fővédnökségét elvállaló Biró Rozália alpolgármester beszédében a tragikus sorsú költő nagyságáról emlékezett meg. Sorsát az teszi a leginkább megrendítővé, hogy az akkori társadalom nem becsülte meg őt, ez vezetett tragikus halálához. József Attila, mint költő tulajdonképpen a halotti bizonyítvány kiállításakor született meg, tette hozzá az alpolgármester.

Sok értelemben példakép lehet számunka a poéta, hiszen életműve maga a csoda. Ugyanakkor intő jel is lehet, hogy figyeljünk oda és becsüljük meg a körülöttünk élő alkotókat. Szeressük a rímet, a dallamot, a verset, melyek olyanok, mint a kagylóban található igazgyöngyök, zárta beszédét Biró Rozália. Végül a jelenlévők megkoszorúzták a költőóriás szobrát. A rövid ünnepségen közreműködtek Fábián Enikő és Meleg Vilmos színművészek, akiknek előadásában József Attila legszebb versei csendültek fel.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!