ERDON Helyi hírek

2010.02.11. 10:17

Érrendszeri terápiás központ nyílt

<p>Nagyvárad - Szerdán Microstim Érrendszeri Terápiás Központ elnevezéssel új egészségügyi centrum nyílt Nagyvárad-Rogériuszon. Az itt működő készülék a fejlesztője szerint pozítiv hatással van az érrendszerre.</p>

Szabó Ildikó fizikusnő, a Microstim készülék kigondolója hírportálunk érdeklődésére válaszolva elmondta: az általa képviselt orvosi műszergyártó cég Magyarországon több éve foglalkozik a szóban forgó berendezésnek a fejlesztésével, valamint az érrendszeri betegségek kutatásával. Hosszú elemzőmunka után született meg ez a fajta terápiás eljárás és készülék, mely újdonságot jelent a fizioterápiás eljárások sorában, illetve az érszűkület kezelésekben is. Szerinte az anyaországban klinikailag is igazolták, hogy a változó frekvencián működő berendezés pozítiv hatással van az érrendszerre, a rezgésszám a hajszálerek szaporulatát indukálja. "Amit pontosan tudunk, hogy a cukorbetegek azért a legveszélyeztettebbek, mert a hajszálerek nagy mértékű elhalása következik be a kór előrehaladása során. Ez az eljárás képes arra, hogy megállítsa ezt a romlási folyamatot, illetve nagy mértékben vissza is fordíthatja. A kutatásaink eredményei igazolták, hogy amennyiben egy cukorbeteget még azt megelőzően kezdtük el kezelni, hogy nagy mértékű szövetelhalás következett volna be, és fekélyek lennének a végtagjain, jelentős javulás várható. Ennek eredményeképpen csökkentek a fájdalmak, illetve akár teljesen meg is szüntek, a járótávolságok pedig az esetek hetven százalékában a többszörösére nőttek", közölte. Hozzátette: megitélésében az eljárás leginkább az alsó végtagok kezelésére alkalmas, és ugyanakkor hatással van az egész érrendszerre is, de nem egyenlő mértékben. "A karokban tapasztalható érszűkület esetében ugyan a tapasztalatok alapján nem következik be akkora méretű javulás, mint az alsó végtagoknál, viszont azt megfigyeltük, hogy a nyaki erek mérhető állapota is javult a húsz kezelés során", fogalmazott. Hangsúlyozta: a kezelés nem helyettesít semmilyen, más egyéb orvosi eljárást. Gyógyszereket feltétlenül szedni kell mellette, viszont egy olyan lehetőséget ad az érszűkület gyógyításában, ami újdonságot jelent e téren.

A diabetológusok javasolják

A centrum több orvossal is kapcsolatba lépett, elsősorban diabetológusokkal, akik a kutatási eredmények ismerében javasolni fogják a betegeknek ennek, az Országos Egészségügyi Pénztár által egyelőre nem finanszírozott eljárásnak az igénybevételét. Telefonon keresztül lehet időpontot kérni, a húsz kezelést orvosi kivizsgálás előzi meg, majd a kúrát szintén egy kontrollvizsgálat zárja, ahol kiderül a javulás mértéke. A módszer elsősorban azok számára ajánlott, akik dohányoznak, magas vérnyomásúak, stresszes életmódot folytatnak, valamint akiknek a családjában volt már érszűkületes vagy diabéteszes beteg.

A központ a nagyvárad-rogériuszi I. Cantacuzino utca 21. szám alatt található, hétköznaponként 8-18 óra között kereshető fel. Egy-egy kezelés körülbelül fél órát tart, a húsz alkalom 1000 lejbe kerül. Előjegyzéseket a 0771/072.715-ös, illetve 0771/072.725-ös telefonszámokon fogadnak.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!