ERDON Helyi hírek

2010.02.09. 21:46

Cigifogás, akár a filmekben

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Határrendészet munkatársai üldözték a cigarettacsempészt, aki elrejtőzött, a határrendészek viszont meglesték, végül elkapták a férfit, aki 8000 doboz cigarettát rejtegetett.</p>

Nyolcezer doboz ukrán zárjegyű cigarettát találtak a Szatmár Megyei Határrendészet munkatársai a halmi 29 éves Viorel Ioan Z. által vezetett Volkswagen Bora típusú gépkocsiban. Viszont a lefoglalás nem ment oly egyszerűen. Hétfő este a határrendészek a szatmárnémeti Bariţiu utcán zajló razziájuk alkalmával meg akarták állítani a gépkocsit ellenőrzés végett, de az továbbhajtott. A határrendészek üldözőbe vették a férfit, viszont nem sikerült elcsípni, egészen a Batizi útig jutott el. Ott egy udvarban parkolta le a gépkocsit a 29 éves férfi. A határőrök nem adták fel, a helyszínen maradtak, meglesték és tegnap reggel sikerült elkapni Viorel Ioan Z.–t, akit bekísértek határrendészetre. A férfi azt állította, nem látta és nem hallotta az ellenőrök jelzését, ezért nem állt meg. Az autó átvizsgálásánál viszont kiderült, 8000 doboz ukrán zárjegyű cigarettát rejtegetett, ezek összértéke több mint 33 ezer lej. A cigarettát és a gépkocsit lefoglalták. A férfi az autót akkor kapja vissza, amennyiben kifizeti a kiszabott 10 ezer lejes bírságot.
Kedd reggel Halmiban is elcsíptek egy férfit, aki a duty–free típusú boltból vásárolt 1160 doboz cigarettát rejtegetett gépkocsijában. A 29 éves Vlad Leonte M.–et 5000 lejre bírságolták, de a férfi helyben kifizette a büntetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!