ERDON Helyi hírek

2008.12.05. 13:34

Sűrűsödnek a kéménytüzek

<p>Érkenéz - December 4-én a déli órákban a székelyhídi tűzoltók egy kéménytűzhöz szálltak ki Érkenézbe. A lángok valószínűleg a megrongálódott kémény miatt csaptak fel, és az egész lakást fenyegették.</p>

Két tűzoltóalakulat is segédkezett az oltásban, mely két órán át tartott, végül 2 gerenda égett le és mintegy 30 négyzetméteren sérült meg a mennyezet. A kár mintegy 2000 lej. A téli időszak beköszöntével a Bihar megyei tűzoltóknak egyre több kéménytűzhöz kell kiszállniuk. Csak november hónapban 28 olyan eset volt, melyben a tüzet rossz kályha, nem megfelelően tisztított kályhacső, hibás kémény, vagy tűz közelében tartott gyúlékony anyag okozta. Ezen esetek visszaszorítása érdekében a tűzoltóság azt ajánlja a lakosságnak, hogy rendszeresen takarítsa a kéményét, lehetőleg szakemberekkel, tűzgyújtáskor ne használjon gyúlékony anyagokat, és ne szárítson fát vagy ruhát kányha közelében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!