ERDON Helyi hírek

2008.11.17. 17:31

Mégis lesz körforgalom

<p>Nagykároly - Ezúttal úgy tűnik, mégis sikerül kialakítani azt a körforgalmat, melyet már hónapok óta tervez a nagykárolyi önkormányzat: a Mihai Viteazul – Corneliu Coposu – Május 1 utcák kereszteződésében.</p>

Hónapokkal ezelőtt már tárgyalta a nagykárolyi tanács annak a közlekedési káosznak a megoldási lehetőségeit, amely a Mihai Viteazul – Corneliu Coposu – Május 1 utcák kereszteződésében alakul ki a forgalmasabb időszakokban. Ez a rész néhány méternyire található a szemafortól. Kovács Jenő polgármester a tanács elé terjesztett egy javaslatot, melynek értelmében műanyagszerkezettel először szabályoznák a forgalmat és miután ezt megszokták a közlekedők, alakítanák ki a végleges körforgalmat. Első lépésben jelzőkarókat szerelnének az úttestre, ezzel kényszerítv arra az autósokat, hogy a körforgalomban érvényes szabályok szerint haladjon. A beruházás összértéke mintegy 40000 lejnek felelne meg.

Egyirányú utcák

A tanácsosok kételyeiknek adtak hangot, mondván, hogy a körforgalom kialakításával, ilymódon a forgalmi rend változtatásával újabb problémák merülnek fel. Papp Zsolt független tanácsos véleménye szerint a közeli szemafor is problémaforrás lehet, mivel a lámpa zöldre váltását követően dugó alakulhat ki, a módosításra váró kereszteződésben. Szerinte először mérlegelni kellene, melyek a pozitívumok és a negatívumok, majd ezt követően kellene döntésre bocsátani a kérdést. Olyan vélemények is elhangzottak, melyek szerint, a forgalmi rend változást követően fokozottabb rendőri jelenlét kellene a szóbanforgó útszakaszra. Ezen kívül szakértő véleményét is ki kellene kérni a módosítással kapcsolatban. A tanácsosok végülis elfogadták a javaslatot, de a kérdés bizonyos szempontok szerint nyitott maradt, hiszen a körforgalom kialakításával a környező utcák közül van olyan, amelyiket egyirányusítaniuk kell majd. Amennyiben forgalmi dugók alakulnának ki, a gépjárművezetők valószínüleg igyekeznek majd kiiktatni haladási irányukból az említett kereszteződést. Ez nagyban megnöveli az érintett utcák forgalmát, ami már azért is probléma forrás lehet, mert tömbháznegyedekbe vezető utcákról van szó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!