ERDON Helyi hírek

2008.11.27. 10:09

Közönségtalálkozó népszerű színészekkel

<p>Nagyvárad - Szerda este Pető Csilla szaktanfelügyelő, RMDSZ-es képviselőjelölt közönségtalálkozót szervezett Ács Tibor és Csíky Ibolya színművészekkel az Ady líceum egyik osztálytermében.</p>

Köszöntőjében Pető Csilla képviselőjelölt elmondta: a kampányprogramját igyekezett úgy összeállítani, hogy két kedvenc színművésze, akiket tisztel és becsül, se maradjon ki a műsorból. Ács Tibort és Csíky Ibolyát először színpadi alakításaik  során ismerte meg, később pedig közelebbi, baráti kapcsolatba került velük. A bevezető utáni kötetlen beszélgetés során számos olyan személyes élmény, illetve történet szóba került, mely a meghívottak pályafutásához köthető, de a közéleti, mindannyiunkat érintő problémák, ügyek sem maradtak ki a sorból. Arra a kérdésre, hogy noha lehetőségük adódott rá, mégsem hagyták el a szülőföldjüket, mindketten azt válaszolták: igazán itt érzik otthon magukat, minden ideköti őket, s soha eszükbe sem jutott, hogy elmenjenek. "Magyarországon egy egészen más világ van. Az ottani magyaroknak a hozzánk való viszonyulása miatt úgy érzem: ha valóban kisebbségben akarom érezni magam, át kell menjek Debrecenbe", fogalmazott Ács Tibor. Csíky Ibolya elárulta: egyedül szülővárosa, Kolozsvár hiányzik neki,  sokszor vágyik vissza gyermekkori barangolásai helyszínére.

Színházi emlékek

A beszélgetés folyamán mindkét meghívott színházi pályafutásának a kezdete is szóba került. Kiderült: Ács Tibor 1977 óta tagja a nagyváradi színháznak, Csíky Ibolya pedig negyven esztendővel ezelőtt szerződött a helyi teátrumhoz. Az elmúlt évtizedek során rengeteg közös színpadi élményük volt. A mókamester  Ács Tibor  (aki a szerdai rendezvényen is tanúbizonyságot tett remek humoráról) számos alkalommal megtréfálta kolleganőjét, Csíky Ibolya pedig főzőtudományával is brilliozott. A jó hangulatú összejövetelt a színművésznő énekszámai és versmondása, valamint a színművész szavalata tette emlékezetessé.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!