ERDON Bulvár

2011.04.26. 07:32

Hamarosan jön a VW robogó!

<p>A Volkswagen gyárt kisautókat, sportkocsikat, teherautókat, de motorkerékpárt még nem. Most viszont Sanghajban bemutatkozott a cég villanyrobogója.</p>

A Volkswagen E-Scootert főleg a nagyvárosokba szánják, azok számára, akik gyűlölik az állandó dugókat. A villanymotor teljesítménye 350 watt, azaz alig fél lóerő lesz. Ennek megfelelően a jármű végsebessége 48 km/óra. A nikkel-fém-hidrid akkumulátorok egyetlen feltöltésével 40 kilométert képes megtenni a villanyrobogó, ami városi használat mellett több napig is elegendő lehet.

Simon Loasby, a Volkswagen kínai leányvállalatának formatervezési vezetője elmondta: "Már 20 millió elektromos robogót adtak el Kínában. Ezek általában nagyjából 500 dollárba kerülnek, vagyis olcsók. Így ezeket a járműveket szerelnék fel prémium kiegészítőkkel: LED-es lámpák, trendi műanyagok, bőrülés és komoly fedélzeti számítógép."

A robogóba később fékenergia-visszatáplálás is kerülhet, amellyel tovább nőhet a hatótávolság, és egy dupla ilyen erős motor is tervek között szerepel. Az még egyelőre nem tudni, mikor kerül piarca, de először természetesen Kínában kell sikeresnek lennie. A villanyrobogó nagyon népszerű lett mostanság, hiszen MINI és a smart nemrég mutatta be hasonló járművét.

(www.vezess.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!