Gyász

2024.01.09. 17:14

Elhunyt a bentlakás romjai alól kimenekített diáklány

Elhunyt kedden az a diáklány, akit az összeomlott székelyudvarhelyi bentlakás romjai alól mentettek ki, majd Marosvásárhelyre szállították – közölte Mariana Negoiță, a kórház szóvivője a Maszol portállal.

Erdon-összeállítás

Ismeretes, hogy a december 18-án történt tragédiát követően a 17 éves lányt eszméletlen állapotban húzták a Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének összeomlott romjai közül. Újraélesztették, de sérülései rendkívül súlyosak voltak, emiatt a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították, írja a Maszol. A lányt mesterséges kómában tartották. Az orvosok prognózisa nagyon visszafogott volt a kezdetektől fogva. 

A tragédia másik két sérültjét a székelyudvarhelyi kórházba szállították, őket már haza is engedték. Egy fiú életét vesztette az összeomlott bentlakásépületnél. 

Mint arról már beszámoltunk, a bentlakásnál javítási munkálatokat végeztek a katasztrófát megelőzően, ez vezethetett az épület összeomlásához. Több személy kihallgatását követően huszonnégy órás őrizetbe vették a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál munkálatokat végző cég vezetőjét, majd hatósági felügyelet alá helyezték. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!