Turisztikai fejlesztés

2022.08.03. 07:46

Speciális buszjáratokkal segíti a borturizmust Tokaj-Hegyalján a Volánbusz

A vonatokhoz csatlakozó autóbuszok péntektől járnak.

Tokajbusz elnevezéssel speciális buszjáratokat indít a hétvégétől a Volánbusz, segítve a borturizmust Tokaj-Hegyalján.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kedden Tokajban, sajtótájékoztatón elmondta: a vonatokhoz csatlakozó autóbuszok péntektől járnak.

A világörökség részét képező tokaji borvidék autóbuszos kiszolgálásának turisztikai célú fejlesztéséhez a MÁV-Start is csatlakozott – tette hozzá.

Kifejtette: a Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a történelmi borvidék fontosabb turisztikai látványosságait.

KONCZ Zsófia; VITÉZY Dávid
Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Vitézy Dávid, a tárca közlekedésért felelős államtitkára a Tokajbuszról és a Tokaji Borongoló jegyről tartott sajtótájékoztatón Tokajban 2022. augusztus 2-án.
Fotó: MTI/Vajda János

A járatokról Tokaj és Szerencs vasútállomáson át lehet szállni a személyvonatokra és az InterCity vonatokra Miskolc és Nyíregyháza irányába egyaránt.

A buszok megállnak a boráról híres térség nagyon sok településén, amelyek pincéiben az utasok megihatnak egy-egy pohár bort – közölte.

Úgy vélekedett, hogy az új járatoknak köszönhetően javul a fontosabb látványosságok elérhetősége közösségi közlekedéssel, és nő az eljutási lehetőségek száma a térségbeli településekről Tokajba és Szerencsre.

A „Tokaji Borongoló” autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr-Mád-Tállya-Rátka-Szerencs, a Szerencs-Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkeresztúr-Tokaj-Tarcal és a Tarcal-Tokaj útvonalon közlekednek péntek esténként, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

Borítókép: Tokajbusz a járat indulásáról és a Tokaji Borongoló jegyről tartott sajtótájékoztatón Tokajban 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!