Hősök

2022.08.22. 19:30

Kitüntetést kapott három rendőr és Főnök, a személykereső kutya

Magyarország belügyminisztere arany fokozatú érdemjelet adományozott három Pest megyei rendőrnek. Főnök jutalma egészen más volt.

A kitüntetettek

Forrás: police.hu

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából vehette át jutalmát a 2022. július 26-án életet mentett három rendőr, és négylábú társuk – írja a Police.hu.

Egy 49 éves magatehetetlen férfi feküdt a Vecsés közeli erdőben, aki 112 segélyhívón keresztül kért segítséget. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani Strehó Zoltánnak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában hívását fogadó zászlósnak.

Késlekedés nélkül indultak a rendőri egységek, miközben Strehó zászlós tartotta a lelket a férfiban: beszéltette, biztatta, nyugtatta. A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel kiegészülve futottak végig az erdőn. Az idő szorított, a bajba jutott férfi hangja többször elcsuklott, állapota egyre romlott. A férfi és az egyenruhások egyszerre lélegeztek fel, amikor életben találtak rá. A férfit kórházba vitték, azóta jobban van.

rendőrkutya, velőscsont
A kutya jutalma
 

Magyarország belügyminisztere a három rendőrnek a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát adományozta példaértékű munkájuk elismeréséül. Főnök sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velős csonttal. 

Az elismeréseket dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!