Veszélyes ragadozó

2022.06.01. 06:00

Kilencéves kislány élt túl pumatámadást Washington államban

Pumatámadást élt túl egy kilencéves kislány, aki Washington állam északkeleti részén kempingezett a családjával a hétvégén.

A kislány szombaton Fruitland közelében sétált egy ösvényen két barátjával, amikor rájuk támadt a puma. A kislány szembeszállt vele, amíg a barátai elmenekültek. Felnőttek siettek a segítségére, és a súlyosan sérült gyereket légimentővel szállították kórházba.

A kislányt a felsőtestén és a fején érte több sérülés, a kórházban megoperálták. Közben a fiatal hím pumát is megtalálták és megölték.

A washingtoni hal- és vadvédelmi szolgálat szóvivője, Staci Lehman elmondta, hogy a pumatámadás nagyon ritka, Washington államban az elmúlt száz évben mindössze két végzetes támadást jegyeztek fel. Mint hozzátette: a hétvégi támadás nagyon gyorsan történt, nem lehetett megelőzni, a kislány semmit sem tett rosszul.

Felhívta rá a figyelmet, hogy ha valaki pumával találkozik, úgy tud védekezni, ha rákiabál, megpróbál nagyobbnak tűnni az állatnál. Ha támad a puma, minél erősebben kell visszaütni, és meg kell próbálni talpon maradni – magyarázta. 

– Ne fordítsunk hátat az állatnak és ne vegyük le róla a szemünket, ne rohanjunk el – tanácsolta a szóvivő.

Borítókép: Illusztrációfotó / hu.123rf.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!