Bihar hírei

2019.06.19. 08:51

Kalandpark nyílt Margittán

Szombaton délelőtt 10 órakor nyitotta meg „kapuját” Margittán, az erdő szélén a Kalandpark (Freedom Adventure Park), a Casa Bihorului panzió szomszédságában.

Szombaton délelőtt 10 órakor nyitotta meg „kapuját” Margittán, az erdő szélén a Kalandpark (Freedom Adventure Park), a Casa Bihorului panzió szomszédságában.

A fák között kifeszített kötélpályán kell eljutni A pontból B-be, ügyességi akadályokat legyőzve. A pálya tirolit is tartalmaz, melyen a drótkötélen csiga segítségével lehet egyik fától a másikig eljutni. A pálya kétszintes, az alsó a kisebb gyerekek részére épült, a felső a nagyobbaknak és a felnőtteknek. A kisebb gyerekek a felső szintre csak felnőtt kíséretében mehetnek.

Izgalmas és biztonságos

A biztonságról teljes mértékben gondoskodtak, hiszen hevederrel vannak ellátva a kalandvágyók, és két biztonsági kötéllel csatlakoztatva a biztonsági drótkötélhez, mely a pálya teljes szakaszán védelmet nyújt. Védősisak viselése kötelező és kérésre védőkesztyűt is lehet kapni. A nyitás előtt Pocsaly Zoltán polgármester és tanácsadója, Demián Zsolt körzeti RMDSZ-elnök is szemrevételezték a parkot, és egy kisebb szakaszon ki is próbálták. A pálya „előszobájában” az üzemeltetők megmutatják, hogyan kell a használóknak a biztonságukra vigyázniuk. A legkisebbekre is gondoltak, hiszen van egy trambulin és egy homokozó is a pálya szélén. Már nyitáskor sok kalandvágyó várt arra, hogy képességeit, erőnlétét tesztelje. Az első vendég egy hatodik osztályt végzett szalacsi fiatalember, Nagy Tamás volt, aki az üzemeltető, Katona Levente felügyeletével és irányításával nagyszerűen teljesítette a felsőbb szintű pályát. A polgármester másik tanácsadója, Botos Sándor a nyitást követően az egész pályaszakaszt kipróbálta, és nagyon jónak, ugyanakkor biztonságosnak találta. Délután már érkeztek a nagyobb csoportok, akik nyilatkozataik alapján visszajárók lesznek. Az árak egészen elfogadhatók, hiszen gyerekeknek 14 éves korig 25 lejt, felnőtteknek 30 lejt kell fizetniük. Csoportok esetén kedvezmények is vannak. Nyitvatartási idő: keddtől szombatig 10–19 óra között, vasárnap 13–19 óra között.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!