Koronavírus

2020.11.16. 10:52

Elkapták az új koronavírust Érmihályfalva elöljárói

Nyakó József érmihályfalvi polgármester és Karsai Attila alpolgármester is elkapták az új koronavírust, mindketten karanténban vannak, de a hivatal munkája nem állt le, csak egy napra.

Pap István

Az ügy részleteiről Nyakó József, Érmihályfalva polgármestere tájékoztatta lapunkat. Elmondta, november 2-án volt az a helyi tanácsülés, amelyen beiktatták a város alpolgármesterét, Karsai Attilát. Nyakó József elmondása szerint az ülésen nem látszott betegnek az alpolgármester, nem mutatta ennek tüneteit, de másnap reggel ő és a felesége nem érezték jól magukat, tesztet csináltattak, és az eredmény pozitív lett. Az alpolgármester megbetegedése után házi elkülönítésbe vonult, a hivatal pedig a Bihar Megyei Közegészségügy Igazgatósághoz fordult tájékoztatásért. A DSP-től azt az információt kapták, hogy nem kell bezárni az intézményt, és nem is kell minden alkalmazottnak kötelező módon tesztet végeznie. Minden folyt tehát tovább a polgármesteri hivatalban, természetesen az alpolgármester nélkül, mígnem november 9-én a hivatal erdészéről derült ki, hogy fertőzött, egy napra rá pedig Nyakó József polgármester is elkapta a kórt.

A további két eset után a DSP lekérte a polgármesteri hivataltól a kontaktszemélyek listáját, akiket egyenként kikérdeztek. Mintegy húsz személy volt azon a listán – mondta Nyakó József, hozzátéve, hogy a DSP-től ezt követően sem kapott semmiféle speciális utasítást. Mindazonáltal a városházán átszervezték a munkát, aki tehette, az átállt otthoni munkavégzésre, november 12-én, csütörtökön délután pedig elvégezték az épület fertőtlenítését. Ezért a városháza november 13-án, pénteken zárva volt, de hétfőtől ismét megnyitotta kapuit a polgárok előtt. Nyakó József elárulta, hogy tartja a kapcsolatot a városházi dolgozókkal, és mindenki jól van, csak a takarítónőnek vannak izomfájdalmai, ami a fertőzés egyik tünete lehet. A polgármester hozzátette, hogy Karsai Attila alpolgármester kedden tér vissza a munkahelyére, ő maga pedig november 24-én megy be ismét a hivatalba. Egyébként Nyakó József a betegséggel kapcsolatosan elmondta, hogy nehezen viselte az örökös hányingert és az izomgyengeséget, de szerencsére már túl van a nehezén és felépülőben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!