Bihar hírei

2019.08.23. 12:59

Nagy tömeg ünnepelt Székelyhídon

Órákkal a programban szerepelt időpontot megelőzően gyülekezni kezdtek az érdeklődők Székelyhíd központjában. Már ekkor sejteni lehetett, hogy a vártnál jóval többen jönnek el a virágkocsik felvonultatására. Második alkalommal ünnepelhetett ily módon az érmelléki magyarság, a tavaly Bihardiószegig utaztatták le a nem mindennapi látványosságot.

Órákkal a programban szerepelt időpontot megelőzően gyülekezni kezdtek az érdeklődők Székelyhíd központjában. Már ekkor sejteni lehetett, hogy a vártnál jóval többen jönnek el a virágkocsik felvonultatására. Második alkalommal ünnepelhetett ily módon az érmelléki magyarság, a tavaly Bihardiószegig utaztatták le a nem mindennapi látványosságot.A városközponti park és környéke zsúfolásig megtelt a jelzett időpontra. Szerencsés volt a rendfenntartók jelenléte, akik nagyban hozzájárultak az esemény zavartalan lebonyolításához. A helyiek és a környékről érkezők mellett sokan átjöttek autóbusszal, személygépkocsikkal a szomszédos Szilágy megyéből is. A városközponttól induló felvonulók élén elégedett büszkeséggel haladhattak a település vezetői: Béres Csaba polgármester és Csuka József alpolgármester. A virágkocsikat menettáncosok, a Tini Dance Center több tánccsoportja, valamint a Zajgó Néptánccsoport, a csokalyi Fényes Néptánccsoport, illetve Szentjobb kackiás hagyományőrző huszárjai kísérték egészen a városi stadionban felállított szabadtéri színpadig, ahol fellépések sora következett.

Már lassacskán szürkülni kezdett, mire a sokaság megtöltötte a helyszínt. A lacikonyháknál sürgölődők, az édesség- és sörárusok panasza ezúttal örömöt jelentett, nem vártak ekkora vásárlóközönségre. Kevésnek bizonyult a felhozatal.

Mire színpadra léptek a politikusok és az esemény szervezői, egyes becslések szerint már háromezres tömeg töltötte meg a teret. Szabó József megyemenedzser csak megelégedéssel szólhatott a szervezésről, a székelyhídiak nemzeti ünnepünkön való egységéről. Nem mulasztotta el méltatni Béres Csaba polgármestert, aki a látható infrastrukturális fejlesztéseken túl a lakosság számára értékes, szórakoztató rendezvények létrehozásán is fáradozik. Béres Csaba a maga során a magyarság megmaradásába vetett hitét fejezte ki.

„Ezer éve itt vagyunk, és itt leszünk ezer év múlva is, ha a mindenkori kormánynak olyan vezetője lesz, mint a mostani, amely egységes nemzetben gondolkodik” – fejtette ki Béres Csaba. Bulcsu László, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke többek között megfogalmazta: „Kenyerünk közös volt, és az is lesz mindenkor. Nem hagyjuk magukra önöket”. Pető Dalma főszervező köszönetet mondott a segítőknek, majd a közönség ovációval köszöntötte a programzáró eseményt, a Bikini együttes koncertjét.

Borczi Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!